Monitory do masteringu
Witam wszystkich forumowiczow,
Mam nastepujace pytanie:
Pytanie moze zabrzmi dosc dziwacznie:-D:
Od jakiego pulapu cenowego monitory "nadaja sie" do procesu masteringu?
Czyli ogolnie chodzi o to, zeby byly na tyle "pro", zeby nadawaly sie do masteringu.
Chcialbym, zeby nastepna para monitorow byla zakupem na pare lat.
Pozdrawiam!
Mam nastepujace pytanie:
Pytanie moze zabrzmi dosc dziwacznie:-D:
Od jakiego pulapu cenowego monitory "nadaja sie" do procesu masteringu?
Czyli ogolnie chodzi o to, zeby byly na tyle "pro", zeby nadawaly sie do masteringu.
Chcialbym, zeby nastepna para monitorow byla zakupem na pare lat.
Pozdrawiam!
Re: Monitory do masteringu
...Od jakiego pulapu cenowego monitory "nadaja sie" do procesu masteringu?...
Jakim cudem chcesz zająć się najtrudniejsza sztuką, jaką jest mastering, nie mając przy tym rozeznania w prostej kwestii, jaką są ceny odpowiednich monitorów?
[addsig]
Jakim cudem chcesz zająć się najtrudniejsza sztuką, jaką jest mastering, nie mając przy tym rozeznania w prostej kwestii, jaką są ceny odpowiednich monitorów?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......Od jakiego pulapu cenowego monitory "nadaja sie" do procesu masteringu?...
...
Jakim cudem ktos bierze udzial w wyscigach F1 nie znajac cen podzespolow w pojezdzie ktorym jezdzi?
Granica cenowa na pewno jest plynna. Jaki wiec moglby to byc UMOWNY prog cenowy?
...
Jakim cudem ktos bierze udzial w wyscigach F1 nie znajac cen podzespolow w pojezdzie ktorym jezdzi?
Granica cenowa na pewno jest plynna. Jaki wiec moglby to byc UMOWNY prog cenowy?
Granica cenowa na pewno jest plynna. Jaki wiec moglby to byc UMOWNY prog cenowy?...
skoro jest płynna to jaki sens ma to pytanie? czy nie widzisz, że to bzdura?
skoro jest płynna to jaki sens ma to pytanie? czy nie widzisz, że to bzdura?
...skoro jest płynna to jaki sens ma to pytanie? czy nie widzisz, że to bzdura?...
To raz, a że nikt o zdrowych zmysłach, a chcący przy tym zajmować się masteringiem nie będzie pytał o ceny monitorów - to dwa. Bo to na tym poziomie zaawansowania wręcz nie uchodzi.
Najwidoczniej kolega Ebons nie do końca wie z czym ma ochotę się zmierzyć
.
[addsig]
To raz, a że nikt o zdrowych zmysłach, a chcący przy tym zajmować się masteringiem nie będzie pytał o ceny monitorów - to dwa. Bo to na tym poziomie zaawansowania wręcz nie uchodzi.
Najwidoczniej kolega Ebons nie do końca wie z czym ma ochotę się zmierzyć

[addsig]
......skoro jest płynna to jaki sens ma to pytanie? czy nie widzisz, że to bzdura?...
Ok, ale jakas subiektywna odpowiedz na to pytanie musi byc.
Przeciez jesli dostane odpowiedz "nie" i "tak" odpowiednio dla alesisow za 1,5K i dla monitorow lipinski sound l-707 za 15k, to gdzies ta granica musi byc.
W takim razie pytanie brzmi "ktore monitory bylyby wystarczajace dla Was"? Prosze o subiektywne odpowiedzi.
Ok, ale jakas subiektywna odpowiedz na to pytanie musi byc.
Przeciez jesli dostane odpowiedz "nie" i "tak" odpowiednio dla alesisow za 1,5K i dla monitorow lipinski sound l-707 za 15k, to gdzies ta granica musi byc.
W takim razie pytanie brzmi "ktore monitory bylyby wystarczajace dla Was"? Prosze o subiektywne odpowiedzi.
...W takim razie pytanie brzmi "ktore monitory bylyby wystarczajace dla Was"? Prosze o subiektywne odpowiedzi...
W tym temacie
źle pytasz. Myślisz, że na forum funkcjonuje całe grono masteringowców? Jak już wspomniałem tacy ludzie to najwyższy staff z tu obecnych, a każdy z nich ma swe preferencje. Bynajmniej nie chodzi tu o żadne ceny lecz o doświadczenie, i to nabyte na pewnio nie raptem na dwóch, trzech, czterech... zestawach.
[addsig]
W tym temacie

[addsig]
Bynajmniej nie chodzi tu o żadne ceny lecz o doświadczenie, i to nabyte na pewnio nie raptem na dwóch, trzech, czterech... zestawach.
...
Chcialbym uniknac sytuacji, w ktorej musialbym zmieniac odsluchy, bo po zakupie okazaloby sie, ze sa niewystarczajace.
Moje pytanie motywowane bylo oczywiscie faktem, ze nie mam nieograniczonego budzetu.Gdyby budzet byl nieograniczony, nie zakladalbym tego postu
...
Chcialbym uniknac sytuacji, w ktorej musialbym zmieniac odsluchy, bo po zakupie okazaloby sie, ze sa niewystarczajace.
Moje pytanie motywowane bylo oczywiscie faktem, ze nie mam nieograniczonego budzetu.Gdyby budzet byl nieograniczony, nie zakladalbym tego postu

...Chcialbym uniknac sytuacji, w ktorej musialbym zmieniac odsluchy, bo po zakupie okazaloby sie, ze sa niewystarczajace...
Znaczy się, że co? Zakładasz, iż od początku swej działalności, niejako od razu zajmiesz się masteringiem?
[addsig]
Znaczy się, że co? Zakładasz, iż od początku swej działalności, niejako od razu zajmiesz się masteringiem?
[addsig]
...
Preceli, podejrzewasz mnie o takie niecne zamiary?
...
Preceli, podejrzewasz mnie o takie niecne zamiary?