witam, niedawno kupilem pady sterujace midi zeby dogrywac nimi slady perkusyjne, zapisujac je w cubasie powstaje ich obraz na sladzie ale jak je odtwarzam to nie slychac tego. doczytalem w ksiazce od cubase-a ze potrzebuje software-owego samplera odpalanego pod cubase-m zeby w nim przypisac poszegolnym padom konkretne sample (w miom przypadku pojedyncze uderzenie parkusyjne pochodzące z plyt 12'). stad moje pytanie do was forumowicze- jakie darmowe samplery mozecie mi polecic? jak juz wspomnialem potrzebuje tego samplera tylko i wylacznie do przypisania konkretnych wav-ów pod konkretne pady. wiem ze WYSZUKIWARKA by mi napewno pomogla ale nie mam o tym zupelnie pojecia a moja stycznosc z midi ditychczas ograniczala sie do pracy w fl studio.
z gory dzieki
ps: czy poza zainstalowaniem owego samplera do odpowiedniego podkatalogu w katalogu cubase musze jeszcze cos zrobic zeby pady dzialaly prawidlowo.
pzdr
[addsig]
Sampler dla padów MIDI
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
Re: Sampler dla padów MIDI
...witam, niedawno kupilem pady sterujace midi zeby dogrywac nimi slady perkusyjne, zapisujac je w cubasie powstaje ich obraz na sladzie ale jak je odtwarzam to nie slychac tego. doczytalem w ksiazce od cubase-a ze potrzebuje software-owego samplera odpalanego pod cubase-m zeby w nim przypisac poszegolnym padom konkretne sample (w miom przypadku pojedyncze uderzenie parkusyjne pochodzące z plyt 12'). stad moje pytanie do was forumowicze- jakie darmowe samplery mozecie mi polecic? jak juz wspomnialem potrzebuje tego samplera tylko i wylacznie do przypisania konkretnych wav-ów pod konkretne pady. wiem ze WYSZUKIWARKA by mi napewno pomogla ale nie mam o tym zupelnie pojecia a moja stycznosc z midi ditychczas ograniczala sie do pracy w fl studio.
z gory dzieki
ps: czy poza zainstalowaniem owego samplera do odpowiedniego podkatalogu w katalogu cubase musze jeszcze cos zrobic zeby pady dzialaly prawidlowo.
pzdr
...
domyslam sie ze posiadasz mpd16.
zainstaluj Battery 2 - sampler perkusyjny i jazda z tym
najedz na slad midi, po lewej stronie pojawi Ci sie lista wejsc i wyjsc karty dzwiekowej. pod IN ustaw pady, pod OUT Battery.
do padow potrzebujesz jakiegos modułu ( np. Battery), pade same w sobie nie zagraja.
keep diggin' & choppin' !
z gory dzieki
pzdr
...
domyslam sie ze posiadasz mpd16.
zainstaluj Battery 2 - sampler perkusyjny i jazda z tym
najedz na slad midi, po lewej stronie pojawi Ci sie lista wejsc i wyjsc karty dzwiekowej. pod IN ustaw pady, pod OUT Battery.
do padow potrzebujesz jakiegos modułu ( np. Battery), pade same w sobie nie zagraja.
keep diggin' & choppin' !
diggin' in the crates
oł 'rajt. wlasnie o to mi chodziło. dziekuje
[addsig]
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
...oł 'rajt. wlasnie o to mi chodziło. dziekuje
...
W FL Studio jest FPC który może współpracowac z tym PAD-em
...