Sampler programowy
poszukuje prostego samplera programowego, który odgrywa większośc próbek m.in akai. Zależy mi aby sampler działał samodzielnie, nie tylko przez program w którym rejestruje ścieżki.
Jeżeli znacie coś ciekawego, prosze o radę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
gram, śpiewam zawodowo. nagrywanie to moja pasja :)
Re: Sampler programowy
...poszukuje prostego samplera programowego, który odgrywa większośc próbek m.in akai. Zależy mi aby sampler działał samodzielnie, nie tylko przez program w którym rejestruje ścieżki.
Pozdrawiam ...
prostego w obsłudze czy prostego=ubogiego w różne dodatki?
taki w miarę prosty bez zbędnych cudeniek jest vsampler 3 na przykład
obsługuje większość formatów działa jako standalone i bardzo funkcjonalny... i deczko tańszy niż kontakty;
więcej info tutaj www.vsampler.com
Pozdrawiam ...
prostego w obsłudze czy prostego=ubogiego w różne dodatki?
taki w miarę prosty bez zbędnych cudeniek jest vsampler 3 na przykład
obsługuje większość formatów działa jako standalone i bardzo funkcjonalny... i deczko tańszy niż kontakty;
więcej info tutaj www.vsampler.com
A znacie może jakieś samplery, które działają też na empetrójkach, tzn. takie dzięki którym można sobie wycinać i przypisywać do klawiszy próbki bezpośrednio z mp3?...
Stary no co ty podstawa to praca ale na plikach .wav 1411kb/s a taka mp3 ile ma przecietnie192kb/s
Wg mnie swietny sampler to absynth naprawde godny polecenia uzywam obecnie wersji demo i zamierzam go za jakies 14dni zakupic
Stary no co ty podstawa to praca ale na plikach .wav 1411kb/s a taka mp3 ile ma przecietnie192kb/s
Wg mnie swietny sampler to absynth naprawde godny polecenia uzywam obecnie wersji demo i zamierzam go za jakies 14dni zakupic
Wg mnie swietny sampler to absynth naprawde godny polecenia uzywam obecnie wersji demo i zamierzam go za jakies 14dni zakupic...
Jeżeli chodzi o NI Absynth, to to nie jest sampler... Owszem, można załadować własne próbki, ale to jest przede wszystkim syntezator. Można załadować tylko 1 próbkę na oscylator, nie ma praktycznie żadnej zaawansowanej edycji itd...
Jeżeli chodzi o NI Absynth, to to nie jest sampler... Owszem, można załadować własne próbki, ale to jest przede wszystkim syntezator. Można załadować tylko 1 próbkę na oscylator, nie ma praktycznie żadnej zaawansowanej edycji itd...
www.myspace.com/pchelki
PS.
Ale plik mp3 jest skompresowany. I nie ma porównania do wava 192kbps, jeżeli chodzi o jakość brzmienia. A co do odgrywania plików mp3 to z tego z czym miałem do czynienia to tylko nowa wersja Ableton Live je czyta. A tam można bez problemu przyporządkować poszczególne sample do klawiszy.
Ale plik mp3 jest skompresowany. I nie ma porównania do wava 192kbps, jeżeli chodzi o jakość brzmienia. A co do odgrywania plików mp3 to z tego z czym miałem do czynienia to tylko nowa wersja Ableton Live je czyta. A tam można bez problemu przyporządkować poszczególne sample do klawiszy.
www.myspace.com/pchelki
...Spoko, obadam tego Abletona. Jakość sampli z takiej empetrójki, nawet 128kbps, mi wystarcza, bo potem i tak konwertuję to do wav'a jednocześnie podkręcając brzmienie na EQ i innych takich ;)...
"podkręcasz brzmienie" na skompresowanym materiale:]??? czy aby na pewno wiesz co mówisz :)?
"podkręcasz brzmienie" na skompresowanym materiale:]??? czy aby na pewno wiesz co mówisz :)?
...Spoko, obadam tego Abletona. Jakość sampli z takiej empetrójki, nawet 128kbps, mi wystarcza, bo potem i tak konwertuję to do wav'a jednocześnie podkręcając brzmienie na EQ i innych takich ;)...
Prawidłowo - wszak wiemy wszyscy, że artefakty to cenne rzeczy.
Prawidłowo - wszak wiemy wszyscy, że artefakty to cenne rzeczy.

ESI Juli@ + KRK RP8 gen2
Ale plik mp3 jest skompresowany.
...I jakie benefity spodziewasz się uzyskać w związku z tym?
A co do odgrywania plików mp3 to z tego z czym miałem do czynienia to tylko nowa wersja Ableton Live je czyta.
Ableton to zupełnie inna para kaloszy - jest przeznaczony do pracy live, więc nic dziwnego że obsługuje formaty mp3. Nie można przecież oczekiwac, że wykonawca, w sytuacji takiej że musi już użyć mp3, podczas występu będzie na poczekaniu konwertował mp3 na wav :) .
...I jakie benefity spodziewasz się uzyskać w związku z tym?
A co do odgrywania plików mp3 to z tego z czym miałem do czynienia to tylko nowa wersja Ableton Live je czyta.
Ableton to zupełnie inna para kaloszy - jest przeznaczony do pracy live, więc nic dziwnego że obsługuje formaty mp3. Nie można przecież oczekiwac, że wykonawca, w sytuacji takiej że musi już użyć mp3, podczas występu będzie na poczekaniu konwertował mp3 na wav :) .
bo podczas wystepu mptrojki przynosza mu fanki w swoich mp3 plajerkach... jasne...