jak sama nazwa działu forum wskazuje, dopiero zaczynam cos tworzyć z lepszym czy gorszym skutkiem, ale nie o to chodzi.
Mam pytanie tyczące reasona. Istnieje w nim taka funkcja 'edit automation' która pozwala na kontrole efektu, jednak tylko z danego sequencera. Gdy nałoże jakiś efekt już nie moge tego zrobić. czy jest może jakaś możliwość?? Prosiłbym o radę.
Reason - kontrola filtrów
To co myślisz jest nieważne. Istotne to co tworzysz.
Re: Reason - kontrola filtrów
...jak sama nazwa działu forum wskazuje, dopiero zaczynam cos tworzyć z lepszym czy gorszym skutkiem, ale nie o to chodzi.
Mam pytanie tyczące reasona. Istnieje w nim taka funkcja 'edit automation' która pozwala na kontrole efektu, jednak tylko z danego sequencera. Gdy nałoże jakiś efekt już nie moge tego zrobić. czy jest może jakaś możliwość?? Prosiłbym o radę....
Mozesz trochę "rozjaśnić" swoją wypowiedź ? Wszystko da się zautomatyzować w Reasonie, należy wcześniej w sequencerze stworzyć track i przyporządkować mu jakieś urządzenie, a następnie zaznaczyć mozliwość nagrywania - z lewej strony czerwona kropka (jeśli robisz to w "locie" przy włączonym PLAY+REC)
Pozdrawiam !
Michał
Mam pytanie tyczące reasona. Istnieje w nim taka funkcja 'edit automation' która pozwala na kontrole efektu, jednak tylko z danego sequencera. Gdy nałoże jakiś efekt już nie moge tego zrobić. czy jest może jakaś możliwość?? Prosiłbym o radę....
Mozesz trochę "rozjaśnić" swoją wypowiedź ? Wszystko da się zautomatyzować w Reasonie, należy wcześniej w sequencerze stworzyć track i przyporządkować mu jakieś urządzenie, a następnie zaznaczyć mozliwość nagrywania - z lewej strony czerwona kropka (jeśli robisz to w "locie" przy włączonym PLAY+REC)
Pozdrawiam !
Michał
......jak sama nazwa działu forum wskazuje, dopiero zaczynam cos tworzyć z lepszym czy gorszym skutkiem, ale nie o to chodzi.
Pozdrawiam !
Michał...
Dokładnie tak. Jeśli chodzi Ci o to, to musisz kliknąć prawym na efekcie i z rozwijalnej listy wybrać "create -> seqencer track for ....". Wtedy w sekwenserze zobaczysz ścieżkę filtru lub efektu. One po prostu w przeciwieństwie do samplerów i syntezatorów nie dodają się same, a żeby kontrolować efekt musisz to zrobić.
Pozdrawiam !
Artur ;) ...
Pozdrawiam !
Michał...
Dokładnie tak. Jeśli chodzi Ci o to, to musisz kliknąć prawym na efekcie i z rozwijalnej listy wybrać "create -> seqencer track for ....". Wtedy w sekwenserze zobaczysz ścieżkę filtru lub efektu. One po prostu w przeciwieństwie do samplerów i syntezatorów nie dodają się same, a żeby kontrolować efekt musisz to zrobić.
Pozdrawiam !
Artur ;) ...
:)
przepraszam że nie odpisywałem ale nie mogłem wejść na swoje konto ;/ ale już wszystko ok :)
Dzięki bardzo za info.
Dzięki bardzo za info.
To co myślisz jest nieważne. Istotne to co tworzysz.