Dudnienie stopy
witam mam problem z dudnieniem stopy.
Nagralismy z zespołem takie strasznie prowizoryczne demo na jednym mikrofonie. Perkusje tez nagralismy na nim. I teraz co sie okazało gdy odtważam urwór to strasznie dudni stopa. Czy jest jakiś sposób by ta stopa niedudniła tak Jakich efektów użyć.
Utwory obramiam w Adobe Audition 1.5 i Sound Forge 8.0.
Nagralismy z zespołem takie strasznie prowizoryczne demo na jednym mikrofonie. Perkusje tez nagralismy na nim. I teraz co sie okazało gdy odtważam urwór to strasznie dudni stopa. Czy jest jakiś sposób by ta stopa niedudniła tak Jakich efektów użyć.
Utwory obramiam w Adobe Audition 1.5 i Sound Forge 8.0.
Re: Dudnienie stopy
...witam mam problem z dudnieniem stopy.
Utwory obramiam w Adobe Audition 1.5 i Sound Forge 8.0....
Możesz: odszukać częstotliwość "dudniącą" i obciąć ją korekcją.
zastosować wtyczkę o nazwie "Dudnienie Killer" (ale jeszcze jej chyba nie napisali)
wytłumić bęben basowy i nagrać nowe demo .
Polecam tą ostatnią możliwość:)
Utwory obramiam w Adobe Audition 1.5 i Sound Forge 8.0....
Możesz: odszukać częstotliwość "dudniącą" i obciąć ją korekcją.
zastosować wtyczkę o nazwie "Dudnienie Killer" (ale jeszcze jej chyba nie napisali)
wytłumić bęben basowy i nagrać nowe demo .
Polecam tą ostatnią możliwość:)
kiedyś pisałeś że masz 3 mikrofony:-) zgraj perkusję przynajmniej dwoma na raz i nie stawiaj ich na wysokości centrali tylko wyżej, odsunięte od siebie i jakiś metr. Zetnij ze śladów perkusji poniżej 50-70Hz (najlepiej na słuch) wygląda to tak,mniejwięcej:
/
50Hz 20kHz
udanych experymentów
/
50Hz 20kHz
udanych experymentów
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
...kiedyś pisałeś że masz 3 mikrofony:-) zgraj perkusję przynajmniej dwoma na raz i nie stawiaj ich na wysokości centrali tylko wyżej, odsunięte od siebie i jakiś metr. Zetnij ze śladów perkusji poniżej 50-70Hz (najlepiej na słuch) wygląda to tak,mniejwięcej:
/
50Hz 20kHz
udanych experymentów...
pisałem fakt faktem że na trzech ale niestety siła wyższa spowodowała że nagrane zostało na jednym :((( i teraz musze sobie jakoś poradzić. Kurde wszystko pięknie brzmi ale stopa jakby karton dudni strasznie a przejścia piknie werbelek piknie blaszki piknie. Co najlepsze mikrofon był ustawiony na wysokości przejśc może i troche nad nimi w odległości metra od perkusji. Centrale wytłumiłem a i tak mi dudni w nagraniu.. :(( tragedia
/
50Hz 20kHz
udanych experymentów...
pisałem fakt faktem że na trzech ale niestety siła wyższa spowodowała że nagrane zostało na jednym :((( i teraz musze sobie jakoś poradzić. Kurde wszystko pięknie brzmi ale stopa jakby karton dudni strasznie a przejścia piknie werbelek piknie blaszki piknie. Co najlepsze mikrofon był ustawiony na wysokości przejśc może i troche nad nimi w odległości metra od perkusji. Centrale wytłumiłem a i tak mi dudni w nagraniu.. :(( tragedia
pisałem fakt faktem że na trzech ale niestety siła wyższa spowodowała że nagrane zostało na jednym :((( i teraz musze sobie jakoś poradzić. Kurde wszystko pięknie brzmi ale stopa jakby karton dudni strasznie a przejścia piknie werbelek piknie blaszki piknie. Co najlepsze mikrofon był ustawiony na wysokości przejśc może i troche nad nimi w odległości metra od perkusji. Centrale wytłumiłem a i tak mi dudni w nagraniu.. :(( tragedia ...
niedawno temu, ktos przyniosł mi do zmiksowania numer, ... jeszcze takiej stopy i werbla jak zyje nie słyszałem , brzmiała tak , jak by ktos nagrywał ja prze kompresor na ataku 100 milsec. taki plasniecie ktore właziło w wokla i wszystkie instrumenty .... to było dopiero karton , nie wiele myslac podmieniłem i stope i werbel, efekt bardzo dobry , poco sie meczyc .
niedawno temu, ktos przyniosł mi do zmiksowania numer, ... jeszcze takiej stopy i werbla jak zyje nie słyszałem , brzmiała tak , jak by ktos nagrywał ja prze kompresor na ataku 100 milsec. taki plasniecie ktore właziło w wokla i wszystkie instrumenty .... to było dopiero karton , nie wiele myslac podmieniłem i stope i werbel, efekt bardzo dobry , poco sie meczyc .
niedawno temu, ktos przyniosł mi do zmiksowania numer, ... jeszcze takiej stopy i werbla jak zyje nie słyszałem , brzmiała tak , jak by ktos nagrywał ja prze kompresor na ataku 100 milsec. taki plasniecie ktore właziło w wokla i wszystkie instrumenty .... to było dopiero karton , nie wiele myslac podmieniłem i stope i werbel, efekt bardzo dobry , poco sie meczyc ....
Jak chcesz podmienić stopę i werbel w zestawie nagranym jednym mikrofonem??
drummer
Jak chcesz podmienić stopę i werbel w zestawie nagranym jednym mikrofonem??...
tzn, stopa i werbel sa na jednym sladzie ? bo nie za bardzo rozumiem
...
...
Nagralismy z zespołem takie strasznie prowizoryczne demo na jednym mikrofonie. Perkusje tez nagralismy na nim.
pisałem fakt faktem że na trzech ale niestety siła wyższa spowodowała że nagrane zostało na jednym (( i teraz musze sobie jakoś poradzić.
Ja to odbieram jako cały zestaw na jednym śladzie jednym mikrofonem
pozdrawiam
...
Nagralismy z zespołem takie strasznie prowizoryczne demo na jednym mikrofonie. Perkusje tez nagralismy na nim.
pisałem fakt faktem że na trzech ale niestety siła wyższa spowodowała że nagrane zostało na jednym (( i teraz musze sobie jakoś poradzić.
pozdrawiam
drummer
pozdrawiam...
no tak, wiec skoro dudni, to trzeba znalesc dudniaca czestotliwosc, czasami pomaga kompresor o miekkim kolanie
pozdrawiam...
no tak, wiec skoro dudni, to trzeba znalesc dudniaca czestotliwosc, czasami pomaga kompresor o miekkim kolanie