Po razkolejny zadam znienawidzone pytanie - Jaka karta do domowego studia? Przy czym wypunktuje jakie są możliwości i potrzeby :
- karta ma kosztowac do 1200 zł
- obecnie działam na ESi Juli@ lecz ma za mało wejśc , co drażni i ogranicza pole manewru , w przyszłości chce dokupic jeszcze kilka zabawek więc i wejśc by się przydąło więcej ( minimum 3 równoległe wejscia stereo lub 6 mono )
-karta musi mieć dobre przetworniki dzwięku bo bedzie często używana do samplowania, dynamika też nie jest bez nzaczenia
-musi miec midi out/in
-zastanawiał się nad kupnem MAYA 1010 lub waveterminal 192M , nie mam jednak pewności co do tego którą karte wybrać , prosze o porade kogoś kto na prawde zna się na rzeczy i jest w stanie wymienić zalety i wady obu kart, ewentualnie zaproponowac alternatywne rozwiazanie
-musi byc kompatybilna z AMD i sys windows XP ale to chyba norma w dzisiejszych czasach
- komponuje muzyke od jakiegoś czasu jednak dopiero kompletuje sprzęr i chciałbym zainwestowac w karte która starczy mi przynajmniej na rok czasu zanim wymienię na lepszą, bardzo mile widziane wszelkie fachowe porady
Z góry dziękuję za odpowiedz , na wszelki wypadek mój mejl andy_el@o2.pl. Pozdrawiam A.L!