Imprezka i sprzęt mono

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Arsen88
Imprezka i sprzęt mono

Post autor: Arsen88 » sobota 25 lut 2006, 12:49

Witam wszystkich !

Mam takiego "zonka" (troszkę nietypowego).... wraz z paczką moich znajomych robimy sobie od czasu do czasu jakies imprezki. Problem polega na tym, że sprzęt nagłasniający jaki mamy to sprzęt monofoniczny (coś na "kształt" pieców gitarowych )... Czy jest jakiś odtwarzacz (software oczywiście), który by zamienial nagranie w czasie rzeczywistym ze stereo na mono? Czy może jest inny sposób na to bo muza z jednego kanału to średnia przyjemność..... Z góry dzięki !

Awatar użytkownika
force

Re: Imprezka i sprzęt mono

Post autor: force » sobota 25 lut 2006, 12:56

Przejściówki nie możesz zrobić? a jak nie to puszczaj z jednego kanału i tak nie będzie różnicy (lub pomijalna)
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
Arsen88

Post autor: Arsen88 » sobota 25 lut 2006, 13:48

heh nie pomyślałem żeby się rozglądnąć za taką przelotką (zastanawiałem się wprawdzie nad zabawą z lutownicą )... a korzystamy dwóch pieców więc to rozwiązanie byłoby dobre... DZIĘKI !!!

Awatar użytkownika
Arsen88

Post autor: Arsen88 » sobota 25 lut 2006, 13:56

...Przejściówki nie możesz zrobić? a jak nie to puszczaj z jednego kanału i tak nie będzie różnicy (lub pomijalna)...

jeszcze do tego.... różnica jes słyszalna zwłaszcza w starszych nagraniach, w których miks jest tak zrobiony ze np nie ma pewnych instrumentow lub nawet partii wokalnych w jednym z kanałów ... POZDROWIONKA

ODPOWIEDZ