Witam,
Powiedzcie dobrzy ludzie jak przepuścić czysty dźwięk nagrany w nuendo przez sprzętowy pogłos np. TC M300, tak aby dźwięk wrócił spowrotem do nuendo (zapisany z efektem). Nie mam mixera, posiadam kartę DMX 6fire. Czy da się to zrobić z pominięciem sendów?
Pozdrawiam.
Jak przepuścić dźwięk?
Re: Jak przepuścić dźwięk?
O ile Twoja karta ma 2 wyjścia stereo, to: wysyłasz sygnał do obrobienia na drugie wyjście karty, on przechodzi przez pogłos i jest kierowany do wejścia karty, miksowany jest z resztą w komputerze i całość kierowana do pierwszego wyjścia w karcie.
www.myspace.com/pchelki
...O ile Twoja karta ma 2 wyjścia stereo, to: wysyłasz sygnał do obrobienia na drugie wyjście karty, on przechodzi przez pogłos i jest kierowany do wejścia karty, miksowany jest z resztą w komputerze i całość kierowana do pierwszego wyjścia w karcie....
Karta posiada 2 wyjścia, dziękuje bardzo za odpowiedz, ale co w momencie kiedy chcę sygnał z efektem wpiąć tylko za jeden trak, tak żeby móc pokręcić gałkami i ustawić odpowiednio np. pogłos? Dodam ze nie posiadam mixera.
Karta posiada 2 wyjścia, dziękuje bardzo za odpowiedz, ale co w momencie kiedy chcę sygnał z efektem wpiąć tylko za jeden trak, tak żeby móc pokręcić gałkami i ustawić odpowiednio np. pogłos? Dodam ze nie posiadam mixera.
ustawiasz w karcie albo nuendo odsluch tak abys slyszal tylko ten efekt(solo)....
...ustawiasz w karcie albo nuendo odsluch tak abys slyszal tylko ten efekt(solo).......
Dokładniej: ustawiasz w wyjściu ścieżki do obrobienia drugie wyjście z karty, wszystko inne wychodzi pierwszym.
Dokładniej: ustawiasz w wyjściu ścieżki do obrobienia drugie wyjście z karty, wszystko inne wychodzi pierwszym.
www.myspace.com/pchelki
Jeżeli no Nuendo 3 to najprościej skorzystać z "external FX" (klawisz F4 i ustawić które wejścia/wyjścia będą wysyłać/odbierać z efektu, potem używać jak zwykły VST czy to w insert czy w send)
[addsig]
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
......ustawiasz w karcie albo nuendo odsluch tak abys slyszal tylko ten efekt(solo).......
Dokładniej: ustawiasz w wyjściu ścieżki do obrobienia drugie wyjście z karty, wszystko inne wychodzi pierwszym....
Dziękuję bardzo chyba o to mi chodziło !
A i jeszcze jedno pytanie do czego dokładnie służy "L" - "listen" w mixerze ? Czy to nie ma czasem związku z tematem mojego postu?
Dokładniej: ustawiasz w wyjściu ścieżki do obrobienia drugie wyjście z karty, wszystko inne wychodzi pierwszym....
Dziękuję bardzo chyba o to mi chodziło !
A i jeszcze jedno pytanie do czego dokładnie służy "L" - "listen" w mixerze ? Czy to nie ma czasem związku z tematem mojego postu?