cześć
- mam pytanie do szanownych kolegów...
Po omikrofonowaniu / audix / i nagraniu próbnym zestawu bębnów, w pojemnościach do blach /superlux/ mam za dużo reszty zestawu. W miksie wszystko ładnie kopie. Stopka, werbel, tomy.... a na trakach blach zamieszanie. Jak skutecznie bardziej odseparować blachy od całej reszty...? Jakie ustawienie 2 pojemności od góry polecacie....
Pozdrawiam. Dzięki
Nagrywanie bębnów - blachy
gram, śpiewam zawodowo. nagrywanie to moja pasja :)
Re: Nagrywanie bębnów - blachy
W miksie wszystko ładnie kopie
Wiec w czym problem?
Jesli koniecznie chcesz miec maksymalnie odseparowane blachy to oddal je od kotlow a mikrofony do blach troszke zbliz do nich samych.
Mysle, ze w przyszlosci przekonasz sie, ze to 'nie boli', taki przesluch jest integralna czesto czescia brzmienia bebnow. Gorzej, gdy hi-hat i werbel wchodza na siebie.
Wiec w czym problem?
Jesli koniecznie chcesz miec maksymalnie odseparowane blachy to oddal je od kotlow a mikrofony do blach troszke zbliz do nich samych.
Mysle, ze w przyszlosci przekonasz sie, ze to 'nie boli', taki przesluch jest integralna czesto czescia brzmienia bebnow. Gorzej, gdy hi-hat i werbel wchodza na siebie.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...W miksie wszystko ładnie kopie
Wiec w czym problem?
Mysle, ze w przyszlosci przekonasz sie, ze to 'nie boli', taki przesluch jest integralna czesto czescia brzmienia bebnow. Gorzej, gdy hi-hat i werbel wchodza na siebie....
dzięki.
spoko... zbyt wysoko wyjechałem w górę z pojemnościami - było więcej zestawu ale i.... "powietrza". Zjadę paluszkami bliżej blach i ustawię ponad zestawem wysoko z-3300 se.electronic , bo może da więcej pomieszczenia.
dzieki jeszcze raz.
Potrzebowałem potwierdzenia bo pierwszy raz przyszło mi nagrywać bębny:)
pozdrawiam
Wiec w czym problem?
Mysle, ze w przyszlosci przekonasz sie, ze to 'nie boli', taki przesluch jest integralna czesto czescia brzmienia bebnow. Gorzej, gdy hi-hat i werbel wchodza na siebie....
dzięki.
spoko... zbyt wysoko wyjechałem w górę z pojemnościami - było więcej zestawu ale i.... "powietrza". Zjadę paluszkami bliżej blach i ustawię ponad zestawem wysoko z-3300 se.electronic , bo może da więcej pomieszczenia.
dzieki jeszcze raz.
pozdrawiam
gram, śpiewam zawodowo. nagrywanie to moja pasja :)
Probuj, ale na ile masz slady reszty instrumentow, sprobuj miksowac tyle sladow, ile masz. Czesto wlasnie to, co jest z pozoru zlym przesluchem ozywia brzmienie w miksie calosci. Powodzenia
Probuj, ale na ile masz slady reszty instrumentow, sprobuj miksowac tyle sladow, ile masz. Czesto wlasnie to, co jest z pozoru zlym przesluchem ozywia brzmienie w miksie calosci. Powodzenia

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
jezeli chcesz miec tam glownie blachy i nie zalezy ci na tzw aubience to pobaw sie EQ, a wszczegolnosci dolny zakres, moze sie okazac ze przesluchy jakie pozostana beda bardzie niewielkie
pozdrawiam
pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"