Profesjonalny tor audio?
Zastanawiam sie na ile słyszalna może być różnica pomiędzy torem audio, który posiadam czyli -neumann u 87 / interfejs tascam us-122/ komp pentium 1.5, 512mb program Sonar 3 ---- a taka samą konfiguracją tylko z interfejsem, który jest ostatnio cholernie zachwalamy, czyli e-mu 1820. Na ile taka przesiadka czyli z tascam us-122 na e-mu 1820 może być w tej sytuacji uzasadniona. Czy efekt takiej podmiany interfejsów będzie satysfakcjonujący? Na ile mogę usłyszeć różnice wynikające z takiej podmiany interfejsów, przy tej konfiguracji .POZDRAWIAM Andrzej
[addsig]
[addsig]
gram, śpiewam zawodowo. nagrywanie to moja pasja :)
Re: Profesjonalny tor audio?
który jest ostatnio cholernie zachwalamy, czyli e-mu 1820.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
A to cos nowego , kto go tak zachwala ? nie słyszałem
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
A to cos nowego , kto go tak zachwala ? nie słyszałem
zachwalała go również estrada i studio w jednym z numerów i wszyscy sprzedawcy.... Ponawiam pytanko. Co myślicie na ten temat? Czy jesteśmy w stanie "wysłyszeć" jakość pomiędzy tascam us-122 a e-mu 1820 ? :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Czy jesteśmy w stanie "wysłyszeć" jakość pomiędzy tascam us-122 a e-mu 1820 ?
======
A jesli nawet....to czy nagrane utwory będą przez to fajniejsze, bardziej przebojowe, ładniejsze, lepsze...lepiej się sprzedające ..itp?
======
A jesli nawet....to czy nagrane utwory będą przez to fajniejsze, bardziej przebojowe, ładniejsze, lepsze...lepiej się sprzedające ..itp?
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
na ile słyszalna może być różnica pomiędzy torem audio, który posiadam czyli -neumann u 87
Czy ten utwor, ktory masz do posluchania na stronie domowej, byl nagrywany na U87?
Czy ten utwor, ktory masz do posluchania na stronie domowej, byl nagrywany na U87?
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...Czy jesteśmy w stanie "wysłyszeć" jakość pomiędzy tascam us-122 a e-mu 1820 ?
======
A jesli nawet....to czy nagrane utwory będą przez to fajniejsze, bardziej przebojowe, ładniejsze, lepsze...lepiej się sprzedające ..itp?...
no właśnie... to jest chyba zapędzanie się –sprzętowo- w kozi róg. Dzięki za interesującą uwagę.
pozdrawiam
======
A jesli nawet....to czy nagrane utwory będą przez to fajniejsze, bardziej przebojowe, ładniejsze, lepsze...lepiej się sprzedające ..itp?...
no właśnie... to jest chyba zapędzanie się –sprzętowo- w kozi róg. Dzięki za interesującą uwagę.
pozdrawiam
...na ile słyszalna może być różnica pomiędzy torem audio, który posiadam czyli -neumann u 87
Czy ten utwor, ktory masz do posluchania na stronie domowej, byl nagrywany na U87?...
to co jest na stronie to stare nagranie robione jeszcze na se.electronics z-3300 kilkanaście razy tańszy mikrofon ale dobry na początek. teraz przygotowuję nagrania na u87. :) różnica jest znacząca.
Czy ten utwor, ktory masz do posluchania na stronie domowej, byl nagrywany na U87?...
to co jest na stronie to stare nagranie robione jeszcze na se.electronics z-3300 kilkanaście razy tańszy mikrofon ale dobry na początek. teraz przygotowuję nagrania na u87. :) różnica jest znacząca.
to co jest na stronie to stare nagranie robione jeszcze na se.electronics z-3300
Acha. Juz myslaelm, ze cos nie tak z tym U87
Acha. Juz myslaelm, ze cos nie tak z tym U87

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
hej kasza
a jak ci sie sprawuje ten taskamik mam zamiar kupic ale us228 czyli troche bardziej rozbudowanego brata,jak ci sie pracuje z tym sonarem i czy nie lepiej operowac myszką?
a jak ci sie sprawuje ten taskamik mam zamiar kupic ale us228 czyli troche bardziej rozbudowanego brata,jak ci sie pracuje z tym sonarem i czy nie lepiej operowac myszką?
Pół królestwa temu, kto rozpozna na jakiej karcie został nagrany utwór.
Drugie pół za rozpoznanie sekwencera.
Drugie pół za rozpoznanie sekwencera.