Efekty specjalne
Witam
mam pytanie jak zrobić lub czego użyć by uzyskać dźwiękowe efekty specjalne typu burza,kroki,wiatr,szum np.lasu,oklaski .Chciałbym uzyć w w nagraniu efektu wiatru i niewiem jak to zrobić. POMOCY :)))
mam pytanie jak zrobić lub czego użyć by uzyskać dźwiękowe efekty specjalne typu burza,kroki,wiatr,szum np.lasu,oklaski .Chciałbym uzyć w w nagraniu efektu wiatru i niewiem jak to zrobić. POMOCY :)))
Re: Efekty specjalne
...Witam
mam pytanie jak zrobić lub czego użyć by uzyskać dźwiękowe efekty specjalne typu burza,kroki,wiatr,szum np.lasu,oklaski .Chciałbym uzyć w w nagraniu efektu wiatru i niewiem jak to zrobić. POMOCY :))) ...
Nagrać, albo skorzystać z gotowych dostępnych w internecie (kiepskiej jakości) bądź też nadszarpnąć trochę portfel i kupić próbki dobrej jakości.
mam pytanie jak zrobić lub czego użyć by uzyskać dźwiękowe efekty specjalne typu burza,kroki,wiatr,szum np.lasu,oklaski .Chciałbym uzyć w w nagraniu efektu wiatru i niewiem jak to zrobić. POMOCY :))) ...
Nagrać, albo skorzystać z gotowych dostępnych w internecie (kiepskiej jakości) bądź też nadszarpnąć trochę portfel i kupić próbki dobrej jakości.
Pozdrawiam
A jak nie zależy Ci na efektach wysokich lotów, to każdy moduł GM ma próbki dźwięków, o których piszesz. Może problem bedzie tylko z krokami i wiatrem, ale Yamaszki zazwyczaj mają juz takie "brzmienia".
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.
...A jak nie zależy Ci na efektach wysokich lotów, to każdy moduł GM ma próbki dźwięków, o których piszesz. Może problem bedzie tylko z krokami i wiatrem, ale Yamaszki zazwyczaj mają juz takie "brzmienia"....
zalezy mi na takich żeby brzmiały niemuszą być super rewelacyjne. Najważniejsze żeby coś było. Jeśli znacie jakieś strony związane z tym problemem to prosze was dajcie jakie linki... jak macie jakieś rady na ten problem to piszcie chętnie sie naucze czegoś...:)
zalezy mi na takich żeby brzmiały niemuszą być super rewelacyjne. Najważniejsze żeby coś było. Jeśli znacie jakieś strony związane z tym problemem to prosze was dajcie jakie linki... jak macie jakieś rady na ten problem to piszcie chętnie sie naucze czegoś...:)
...A jak nie zależy Ci na efektach wysokich lotów, to każdy moduł GM ma próbki dźwięków, o których piszesz. Może problem bedzie tylko z krokami i wiatrem, ale Yamaszki zazwyczaj mają juz takie "brzmienia"....
Fakt
, o tym zapomniałem. Ja nawet w Yamaszce PSR-320 miałem takie bajerki, fakt, że były niezbyt dobrej jakości, ale... były 
Fakt

Pozdrawiam
JEli chodzi o syntetyczny szum to nic prostszego.Ja sprawę roziwązuje tak iz ładuje Vsti,który ma generator szumu, najczęściej V-station - ten vstczek ma do ubarwiania dżwięku generator noisa (jakiegoś tam koloru szum chyba różowy, nie znam się na tym super) po włączeniu tegoż szumu + uzycie cutoff powstaje efekt powszechnie używany w utworach trance ( odpowiedni zakombinowany przypomina nieco szum wiatru).
Ot taki prosty Trance efekt
Drugim fajnym sposobem jest nagrywanie własnego wokalu, jeśli można to tak nazwać,przez mikrofon. Przepuszczam sygnał przez mikser numarka DX06 który ma mały procesor efektów - właczam delay (tape echo) coś zabełkocę - fajne rzeczy można wykrecić naprawdę. Cieszy to że sie zrobiło w 100% coś od siebie.
Ot taki prosty Trance efekt
Drugim fajnym sposobem jest nagrywanie własnego wokalu, jeśli można to tak nazwać,przez mikrofon. Przepuszczam sygnał przez mikser numarka DX06 który ma mały procesor efektów - właczam delay (tape echo) coś zabełkocę - fajne rzeczy można wykrecić naprawdę. Cieszy to że sie zrobiło w 100% coś od siebie.
Wpisz do wyszukiwarki sound fx znajdziesz w ciągu kilku sekund kopalnie efektów.Wiele w wersji free Sprawdzone

zawodowo pracujący akustyk live i studio
...
Monter... co sie stało z twoją stroną ?/monterdiy.com zmiana adresu czy co...
Monter... co sie stało z twoją stroną ?/monterdiy.com zmiana adresu czy co...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
- piosenkarz
W Rolandzie typu VA np. VA 7 też sa takie bajerki
-
- Kontakt:
Aby miec podstawową kolekcję superjakości brzmień to wydatek rzędu 400-600PLN
w tej cenie dostaniesz już kolekcje na 5-8CD co w zupełności wystarcza na dłuższy czas...
inną metodą jest nagrywanie samemu przez MIC, lub szukanie w filmach itp. ewentualnie na stronach typu findsounds
to co napisałeś jest w 100% na podstawowych FX Packach po 200PLN, wystarczy poszukać, ot chociażby na
loopy.pl
w tej cenie dostaniesz już kolekcje na 5-8CD co w zupełności wystarcza na dłuższy czas...
inną metodą jest nagrywanie samemu przez MIC, lub szukanie w filmach itp. ewentualnie na stronach typu findsounds
to co napisałeś jest w 100% na podstawowych FX Packach po 200PLN, wystarczy poszukać, ot chociażby na
loopy.pl
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/