Nagrywanie w czasie rzeczywistym

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Pedrylo
Nagrywanie w czasie rzeczywistym

Post autor: Pedrylo » środa 11 sty 2006, 18:22

Wiem że może mije pytani będzie dla większości z Was banalne i prozaiczne ale mam Klawisze tak nie nadzwyczajne ale z MIDI ( Roland E-28) i komputer i chciałbym to "połączyć" i coś sobie ponagrywać,poskładać ścieżki itd.Trochę się pobawić(może cos stworzyć ).Proszę doradźcie mi jakiego programu mam użyć.Jakiegoś prostego, niezbyt skomplikowanego żebym po prostu mógł nagrać w czasie rzeczywistym to co gram na klawiszach na różnych ścieżkach a póżniej to połączyć.POMÓŻCIE!!!
[addsig]
Jestem młodym lekarzem z wielką pasją do muzyki. Gram amatorsko na klawiszach.

Awatar użytkownika
Pewu

Re: Nagrywanie w czasie rzeczywistym

Post autor: Pewu » środa 11 sty 2006, 19:19

...Proszę doradźcie mi jakiego programu mam użyć.Jakiegoś prostego, niezbyt skomplikowanego żebym po prostu mógł nagrać w czasie rzeczywistym to co gram na klawiszach na różnych ścieżkach a póżniej to połączyć...

A chcesz nagrywać w domenie MIDI czy audio?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » środa 11 sty 2006, 19:53

...A chcesz nagrywać w domenie MIDI czy audio?...

Pewu, chyba nie masz dziś najlepszego dnia. Przecież Pan Doktor (wprawdzie młody) wyrażnie pisze, że ma klawiaturę midi i chce to podłączyć i sobie coś ponagrywać w czasie rzeczywistym.

Panie Doktorze: Cubase SE3 - ok. 500 zł, obsługa ASIO, VSTi, proste to, a dalej poleci. Tak proponuję.

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » środa 11 sty 2006, 20:12

...Pewu, chyba nie masz dziś najlepszego dnia. Przecież Pan Doktor (wprawdzie młody) wyrażnie pisze, że ma klawiaturę midi i chce to podłączyć i sobie coś ponagrywać w czasie rzeczywistym.

Panie Doktorze: Cubase SE3 - ok. 500 zł, obsługa ASIO, VSTi, proste to, a dalej poleci. Tak proponuję....

JM, toż Roland E-28 (to taki popularny kiedyś samograj) ma jak najbardziej i również wyjścia audio. A sygnał z takowych można też jak najbardziej i też również nagrać w trybie ścieżka po ścieżce w domenie audio.

Zauważ, że kolega nie wyraził się do końca precyzyjnie. Siłą rzeczy w trybie rzeczywistym niezależne ścieżki nagra tylko po MIDI.

Niezależnie też od tego, jaki dzień mam dzisiaj .

Co do Twojej propozycji - popieram. Uniwersalnie i niedrogo.

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » środa 11 sty 2006, 20:22

...JM, toż Roland E-28 (to taki popularny kiedyś samograj) ma jak najbardziej i również wyjścia audio...

Racja, może trochę się zagalopowałem. W tym przypadku Twoje zapytanie jest sensowne.

Awatar użytkownika
Pedrylo

Post autor: Pedrylo » środa 11 sty 2006, 20:37

......A chcesz nagrywać w domenie MIDI czy audio?...

Pewu, chyba nie masz dziś najlepszego dnia. Przecież Pan Doktor (wprawdzie młody) wyrażnie pisze, że ma klawiaturę midi i chce to podłączyć i sobie coś ponagrywać w czasie rzeczywistym.

Panie Doktorze: Cubase SE3 - ok. 500 zł, obsługa ASIO, VSTi, proste to, a dalej poleci. Tak proponuję....

Wielkie dzięki.Nie spodziewałem się na tak szybką odpowiedź.Postaram się podziałać coś zgodnie z Twoja propozycją.

A jak jest lepiej i łatwiej: przez MIDI czy audio??
Jestem młodym lekarzem z wielką pasją do muzyki. Gram amatorsko na klawiszach.

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » środa 11 sty 2006, 21:23

...A jak jest lepiej i łatwiej: przez MIDI czy audio??...

Tu nikt nie jest wróżką(em) w temacie Twej percepcji. Jedno jest pewne - zanim cokolwiek postanowisz przejrzyj wpierw to forum, FAQ i spisy treści EiS. Wszystko znajdziesz na tym serwisie. Niejako "po drodze" na bank znajdziesz też adresy do innych wartościowych sajtów.

Nie śpiesz się też z niczym, lepiej spytać z sensem niż później kombinować bez owego.

Awatar użytkownika
dub8

Post autor: dub8 » czwartek 12 sty 2006, 01:22

......A jak jest lepiej i łatwiej: przez MIDI czy audio??...

Tu nikt nie jest wróżką(em) w temacie Twej percepcji. Jedno jest pewne - zanim cokolwiek postanowisz przejrzyj wpierw to forum, FAQ i spisy treści EiS. Wszystko znajdziesz na tym serwisie. Niejako "po drodze" na bank znajdziesz też adresy do innych wartościowych sajtów.

Nie śpiesz się też z niczym, lepiej spytać z sensem niż później kombinować bez owego....

Pewu ma chyba jednak dobry dzień nareszcie kulturalne podejście. oby tak dalej. pozdrawiam serdecznie

ODPOWIEDZ