Pro Tools
Re: Pro Tools
Ja używam pro toolsa. Do pracy w audio jest calkiem miły. Z midi jest gorzej, niewygodnie. Ale jak Ci napiszą inni wszystko zalezy od Twoich upodobań i przyzwyczajeń. Jeśli moje słowo byłoby wiążace to kup Pro Toolsa będziesz zadowolony. Pracuję nad nim juz od półtora roku i nigdy nie sprawił mi problemów. Gra tak samo jak inne multitracki.
Chodzi mi o wgrywanie w dobrej jakosci sample w formacie wave. Zeby nie bylo zadnych bledow i syfu. A takze zapisywanie utworow w dobrej jakosci (bardzo dobrej najlepiej :) )
A i jeszcze jedno. Czy Pro Tools obsluguje instrumenty zewnetrzne, np: kejbord, gitara?
A i jeszcze jedno. Czy Pro Tools obsluguje instrumenty zewnetrzne, np: kejbord, gitara?
...Chodzi mi o wgrywanie w dobrej jakosci sample w formacie wave. Zeby nie bylo zadnych bledow i syfu. A takze zapisywanie utworow w dobrej jakosci (bardzo dobrej najlepiej :) )
...
chcesz kupic cos o czym nie masz zielonego pojecia ?
...
chcesz kupic cos o czym nie masz zielonego pojecia ?
......Chodzi mi o wgrywanie w dobrej jakosci sample w formacie wave. Zeby nie bylo zadnych bledow i syfu. A takze zapisywanie utworow w dobrej jakosci (bardzo dobrej najlepiej :) )
...
chcesz kupic cos o czym nie masz zielonego pojecia ? ...
To tez dlatego sie was pytam
po to sa fora, zeby sie pytac i byc pewny czego sie gdzie indziej wyczytalo
Nie che kupic zabawki, tylko pozadny program. A jak muzycy uzywaja tego programu to cos znaczy nie??!!
...
chcesz kupic cos o czym nie masz zielonego pojecia ? ...
To tez dlatego sie was pytam

Nie che kupic zabawki, tylko pozadny program. A jak muzycy uzywaja tego programu to cos znaczy nie??!!
protools to program....ale w komplecie z karta......
jak zalezy ci na jakosci to na nia(karte) zwroc uwage - program to tylko program....
jak zalezy ci na jakosci to na nia(karte) zwroc uwage - program to tylko program....
Nie che kupic zabawki, tylko pozadny program. A jak muzycy uzywaja tego programu to cos znaczy nie??!!...
http://www.digidesign.com/
...M-Audio Digidesign Pro Tools M-Powered...
Zawsze lepiej sprecyzuj pytanie. Wystarczyłoby, zebys podał PEŁNĄ nazwę.
To na co masz ochote to, "teoretycznie" wersja light najpopulraniejszego systemu rejestrujacego, który nie jest tani (delikatnie mówiąc) i tak naprawdę oprócz samego interfejsu ma niewiele wspólnego z profesjonalnym starszym bratem.
Bardziej uniwersalnym rozwiazaniem bedzie karta dźwiękowa wybrana przez CIEBIE (a nie producentów Pro Tools) i dowolny inny program miksujacy(Cubase, Sonar...) Brzmienie będziesz miał to samo, szczególnie, że sam przyznajesz, ze jesteś początkujacy.
Jakieś 2 miesiące temu na łamach EiS mogłes przeczytać na temat tego systemu.
Zawsze lepiej sprecyzuj pytanie. Wystarczyłoby, zebys podał PEŁNĄ nazwę.
To na co masz ochote to, "teoretycznie" wersja light najpopulraniejszego systemu rejestrujacego, który nie jest tani (delikatnie mówiąc) i tak naprawdę oprócz samego interfejsu ma niewiele wspólnego z profesjonalnym starszym bratem.
Bardziej uniwersalnym rozwiazaniem bedzie karta dźwiękowa wybrana przez CIEBIE (a nie producentów Pro Tools) i dowolny inny program miksujacy(Cubase, Sonar...) Brzmienie będziesz miał to samo, szczególnie, że sam przyznajesz, ze jesteś początkujacy.
Jakieś 2 miesiące temu na łamach EiS mogłes przeczytać na temat tego systemu.
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.
Witam,
Z całym szacunkiem, ale odsyłanie pytającego na stronę producenta czyli Digidesign - jest BŁĘDEM. I to dużym. Dlaczego? To proste:
każdy producent pisze o swoim produkcie językiem, w ktorym aż roi się od sformułowań typu: the best, revolution, leader itp.
Sam piszę teksty reklamowe i wierzcie mi - wszyztko da się opisać tak pięknie, że nic tylko kupić.
A teraz do rzeczy:
Pro Tools - soft na pewno wart swej ceny, ale:
jeśli jesteś realizatorem, - ok - ten program może być dla Ciebie dobry.
Jesli natomiast jesteś twórcą, kompozytorem i korzystasz z VST, zastanów się nad sekwencerem (Cubase, Logic, Sonar).
Jakość w obydwu przypadkach (Pro Tools vs sekwencery) jest podobna - czyli bardzo dobra.
Po to wlaśnie jest forum, żeby zapoznać się z opiniami innych. Jeszcze raz podkreślam - na stronie producenta można zapoznać się z "wglądem w produkt", ale to NIGDY nie jest informacja obiektywna.
POozdrawaim
Z całym szacunkiem, ale odsyłanie pytającego na stronę producenta czyli Digidesign - jest BŁĘDEM. I to dużym. Dlaczego? To proste:
każdy producent pisze o swoim produkcie językiem, w ktorym aż roi się od sformułowań typu: the best, revolution, leader itp.
Sam piszę teksty reklamowe i wierzcie mi - wszyztko da się opisać tak pięknie, że nic tylko kupić.
A teraz do rzeczy:
Pro Tools - soft na pewno wart swej ceny, ale:
jeśli jesteś realizatorem, - ok - ten program może być dla Ciebie dobry.
Jesli natomiast jesteś twórcą, kompozytorem i korzystasz z VST, zastanów się nad sekwencerem (Cubase, Logic, Sonar).
Jakość w obydwu przypadkach (Pro Tools vs sekwencery) jest podobna - czyli bardzo dobra.
Po to wlaśnie jest forum, żeby zapoznać się z opiniami innych. Jeszcze raz podkreślam - na stronie producenta można zapoznać się z "wglądem w produkt", ale to NIGDY nie jest informacja obiektywna.
POozdrawaim