Jaki mikrofon do rapu?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
wuwaldi
Re: Jaki mikrofon do rapu?

Post autor: wuwaldi » wtorek 15 lis 2005, 00:17

......jak sądzę ma Pan w tym jakieś doświadczenie, a nie posługuje się tylko doświadczeniami syna....

A mnie się wydaje być bardzo prawdopodobnym, że syn podaje się za tatę... Zresztą już nie ważne.

To chyba o mnie chodzi. Ja nie mam doświadczeń z tanimi mikrofonami. Syn chciał nagrywać swoje rapy i potrzebował mikrofonu. Wynalazłem mu Tonsilowski MCO 52.Słychać nieźle.Ustawiłem mu kompresor, korekcje usuwanie hałasów I tyle.
reżyser dźwięku, rencista

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » wtorek 15 lis 2005, 16:13

...Ustawiłem mu kompresor, korekcje usuwanie hałasów I tyle....

Wszakże do każdego nagranego wokalu próbka "hałasu" jest inna, więc nie wiem jak można to "ustawić" (słowo "ustawić" rozumiem jako ustawienie czegoś na sztywno). Nie łatwiej nauczyć syna jak powinno się postępować, niż za każdym razem biegać i "ustawiać"?
Pozdrawiam

wuwaldi

Post autor: wuwaldi » wtorek 15 lis 2005, 17:40

......Ustawiłem mu kompresor, korekcje usuwanie hałasów I tyle....

Wszakże do każdego nagranego wokalu próbka "hałasu" jest inna, więc nie wiem jak można to "ustawić" (słowo "ustawić" rozumiem jako ustawienie czegoś na sztywno). Nie łatwiej nauczyć syna jak powinno się postępować, niż za każdym razem biegać i "ustawiać"?...

Nie teoretyzuj docent

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » wtorek 15 lis 2005, 19:13

.........Ustawiłem mu kompresor, korekcje usuwanie hałasów I tyle....

Wszakże do każdego nagranego wokalu próbka "hałasu" jest inna, więc nie wiem jak można to "ustawić" (słowo "ustawić" rozumiem jako ustawienie czegoś na sztywno). Nie łatwiej nauczyć syna jak powinno się postępować, niż za każdym razem biegać i "ustawiać"?...

Nie teoretyzuj docent...

Nie teoretyzuje (niby z czym?), ale Twoje odpowiedzi są trochę lakoniczne i momentami niejasne, stąd mój post.
Pozdrawiam

wuwaldi

Post autor: wuwaldi » wtorek 15 lis 2005, 19:23

............Ustawiłem mu kompresor, korekcje usuwanie hałasów I tyle....

Nie teoretyzuj docent...

Nie teoretyzuje (niby z czym?), ale Twoje odpowiedzi są trochę lakoniczne i momentami niejasne, stąd mój post....

Nauczyłem go ale tylko usuwać hałasy. Reszta jest na sztywno.

Chętnie wyjaśniam to co powiedziałem nieprecyzyjnie lub w sposób zrozumiały tylko dla mnie.

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » wtorek 15 lis 2005, 20:04

Hej, może już ciach bajera z tym wątkiem........

To wygląda jak, swego czasu, wątek pt. adaptacja akustyczna, w którym to pierwsze dwie odpowiedzi były na temat, a pozostałe 120 postów to wojna na wytłoczki do jajek.......

Ciach.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

Zablokowany