Brzmienie hardware a VSTi
- chantizstudio
Re: Brzmienie hardware a VSTi
Typowe, że delikwent podpiera się na początku kwestiami technicznymi (kwantyzacja, próbkowanie, bity, przewidywalność algorytmów, za mała wydajność obliczeniowa komputerów), które zdradzają od razu, że ma raczej mgliste wyobrażenie o tym, co pisze. W następnej fazie padają argumenty w stylu "ja słyszę, a wy jesteście głusi" oraz "nie stać was na sprzęt", okazjonalnie "to dlatego polska muzyka jest taka słaba, bo tu sami amatorzy pracują na wtyczkach, nie to co w Ameryce, gdzie wszyscy używają hardware", gdzie tak naprawdę wychodzą jego własne kompleksy lub mitomania.
Dyskusja bardzo często gwałtownie skręca z tematu syntezatorów (gdzie się zaczęła) na temat obróbki nagranych śladów przy pomocy urządzeń lampowych lub taśmy. Mamy więc do czynienia z mataczeniem i lawirowaniem, po to, żeby "moje było na wierzchu".
Chciałbym zwrócić uwagę Kolegom, że mamy do czynienia z lamerem lub trollem. Przecież ta dyskusja już tutaj była dziesiątki razy i te same ograne argumenty już tu padały. Sprawa jest nie do rozstrzygnięcia, można się umówić na jakieś testy, można te testy przeprowadzić, można wyniki opisać na łamach czasopisma, które firmuje to forum, i co z tego? Za chwilę znów wpadnie kolejny lamer, który nie czyta czasopisma i nie zajrzał do archiwum forum, żeby się przekonać, że odkrywa Amerykę. A może jednak zajrzał i przeczytał? W takim razie jest trollem, bo po cholerę wraca do tych samych argumentów, na które odpowiedzi już padły? Chyba wszyscy wiedzą, co należy robić z trollami? Przede wszystkim nie karmić.
...
Dixi, jesteś tu na forum zaledwie miesiąc z hakiem, nie znasz ludzi którzy tu są. Nie miałeś okazji ich poznać bliżej. Wymyślasz każdemu kto racjonalnie podchodzi do tematu hardware-soft od szczeniaków. Dlaczego nie trafiłeś na forum wcześniej? Dlaczego zrobiłeś to dopiero teraz, co skłoniło cię do tego? Skoro jesteś osobą z dużym bagażem doświadczenia, dlaczego nie chciałeś podzielić się swoją wiedzą już na początku istnienia tego forum?
PS. Przeczytałeś wątek który ci podałem? Przesłuchałeś przykłady miksów które ci podałem w linkach (notabene Ameryka że aż piszczy)? Jestem przekonany że nie, bo nie raczyłeś się w żaden sposób do tego odnieść. Co zatem z twoją argumentacją, kuleje bracie, kuleje. ...
DJOZD, wskaz mi od kiedy to sie zaczęło te moje wymyślanie? Zauważysz, że moje wymyślanie innym było efektem kpin ze strony innych zacnych użytkowników tego forum. Wiesz jak to jest tutaj? Już Ci mówie, zazwyczaj to tutaj każdy ma się za lepszego od drugiego, a jak jeden naskakuje na drugiego i znajdzie sie jeszcze poplecznik, no to juz wtedy idzie jazda na całego. Prześledź watek a zobaczysz o czym mówie, jak Zbynia rozpoczyna dyskusje. Jak MB raczy traktować innych z góry jako gamoni i nic nie wiedzących. Ja to mam wiesz..., w tyłku taki kwiat inteligencji muzycznej, ale pytam: Co to kurde ma być?!!! Kółko różańcowe, czy klub beretów Radia Ma-Ryja?! Skąd też pewność ze nie trafiłem na forum wcześniej? Wątek widziałem i słuchałem próbek i nie odniosłem się, bo ciężko załapać w tym demku która próbka jest która.
Chciałbym zwrócić uwagę Kolegom, że mamy do czynienia z lamerem lub trollem. Przecież ta dyskusja już tutaj była dziesiątki razy i te same ograne argumenty już tu padały. Sprawa jest nie do rozstrzygnięcia, można się umówić na jakieś testy, można te testy przeprowadzić, można wyniki opisać na łamach czasopisma, które firmuje to forum, i co z tego? Za chwilę znów wpadnie kolejny lamer, który nie czyta czasopisma i nie zajrzał do archiwum forum, żeby się przekonać, że odkrywa Amerykę. A może jednak zajrzał i przeczytał? W takim razie jest trollem, bo po cholerę wraca do tych samych argumentów, na które odpowiedzi już padły? Chyba wszyscy wiedzą, co należy robić z trollami? Przede wszystkim nie karmić....
Skoro dyskusja była wałkowana wiele razy, to na kiego wała się wcinasz na samym poczatku w dyskusje? I Ty mówisz o trolowaniu? Kolego, ogarnij się. Twoim zdaniem jak ktoś ma odmienne zdanie od ciebie jest trolem? Wiesz..., człowiek który nie ma za bardzo nic do powiedzenia, zazwyczaj w swej niemocy zwala wine innego człowieka, na takie właśnie argumenty jak podałeś - choć inni tez nie sa w tym gorsi.
PS: Zrobiłeś test z pomidorówką?
Skoro dyskusja była wałkowana wiele razy, to na kiego wała się wcinasz na samym poczatku w dyskusje? I Ty mówisz o trolowaniu? Kolego, ogarnij się. Twoim zdaniem jak ktoś ma odmienne zdanie od ciebie jest trolem? Wiesz..., człowiek który nie ma za bardzo nic do powiedzenia, zazwyczaj w swej niemocy zwala wine innego człowieka, na takie właśnie argumenty jak podałeś - choć inni tez nie sa w tym gorsi.
PS: Zrobiłeś test z pomidorówką?
Szanowny forumowiczu. Może najpierw raczysz pochwalić się nam swoimi osiągnięciami w dziedzinie szeroko pojętej muzyki? Ja osobiście byłbym tym bardzo zainteresowany :)
Pozdrawiam
[addsig]
- chantizstudio

Wątek widziałem i słuchałem próbek i nie odniosłem się, bo ciężko załapać w tym demku która próbka jest która.
...
A widzisz, sam wpadles w sidła tematu. Miksy, choć zrobione przez innych mikserow sa tak bliskie sobie że sam nie rozpoznales który jest który. Pomyśl, czy sluchacz zastanawialby sie nad tym.
...dixfixi wciąż czekam na materiał audio od ciebie, przedstaw brzmienia które twoim zdaniem są jedynie domeną ''analogów''.Mam Nadzieje ze nie stchórzysz i zapodasz na forum to o co tak walczysz. Tylko podkreślam ma to być twoje , a nie film do YouTube, i najlepiej każdy dźwięk pojedynczo żeby można było się dokładnie wsłuchać
...
Ile ty masz lat, że tak zapytam?
...
Wątek widziałem i słuchałem próbek i nie odniosłem się, bo ciężko załapać w tym demku która próbka jest która.
...
A widzisz, sam wpadles w sidła tematu. Miksy, choć zrobione przez innych mikserow sa tak bliskie sobie że sam nie rozpoznales który jest który. Pomyśl, czy sluchacz zastanawialby sie nad tym. ...
Źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o opis demek - groch z kapustą.