Niedrogie monitory do domowego studia
duzo wiecej ci nie wyjdzie a w razie co masz....
ja jade na event tr8 - same graly tak sobie ale plus do tego emu ps12 odciecie na event basu powyzej 85Hz i nie dosc ze zyskaly(wczesniej bas je mulil) to jeszcze sub zasuwa tak ze jestem w szoku...a soundimport mial promocje i za 950 zeta lepszego suba nie dostalbym nigdzie.....
ps.tez mialem zamysl bawic sie w tanie gowno jak jensen czy inne padaki.....ale jednak zainwestowalem i zyskuje na tym chocby porzadna zwrotnice i full xlr symetrycznie
zeby tylko dac ciut szybkosci warto dociazyc sub
i nawet w kiepskim pomieszczeniu zyskasz na zestawie 2+1 - szczgolnie przy slabych i malych monitorach
Re: Niedrogie monitory do domowego studia
nie niepotrzebujesz, bo w większośći subów aktywnych sygnał możesz "przepuścić na wylot" ;) no chyba ze chcesz miec bas pod heblem, to co innego
Hm.. Nie jest tak zle z tym Jensenem jak mowisz. Wez wsadz sobie jakas plyte testowa i sprawdz co przenosi taki sub. Zreszta z moim kinem opartym o JBL-e gra zarabiscie. Sadze, ze w polaczeniu z w/w yamahami bedzie to gralo bardzo dobrze a wydatek niewielki. Oczywiscie to taki zestaw bliskiego pola.
[addsig]
Yamaha HS80
Mackie MR5
to 2 najlepsze pozycje ze wsyzstkich (testowanych) grają obie dobrze, czytelnie, wyrównany bas, szybka odpowiedź, aczkolwiek każdy z nich jest inny - tu zależy już co kto lubi
Mackie MR8 - porażka, po mr5 spodziewałem się tu rewelcji niestety nienastąpiła, zła czytelność, przewalony bas, mr5 grają lepiej
CZy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat różnicy między Mackie MR5 i MR8. Nie zależy mi tutaj akurat na cenie :), chcę kupić coś do 1600. Powyżej MaciejB napisał, że MR8 są porażką. Mi zależy na czytelności, żeby dobrze się pracowało przy miksie, głównie dialogów i niewielkich składów instrumentalnych, w sumie dobrze by było, żeby były w miarę uniwersalne, z położeniem wagi na czytelność, tak jak np. Adam A7, na które obecnie nie mogę sobie pozwolić. A może jest jakaś inna alternatywa w tej półce cenowej.
Z góry dzięki za pomoc.
Ja uważam że i tak najlepiej z tej półki wypadają Fostexy PM2 bądź PM1 MKII
[addsig]
- midimaniak
- Soundscape
- Kontakt:
...wszystko zalezy od tego jakie masz pomieszczenie. z monitorow bliskiego pola to tylko yamaha i jak juz wczesniej ktos powiedzial, z bassowa dziura z przodu.
...
Czemu tylko Yamaha? Jest (jak dla mnie) kilka ciekawszych alternatyw.
Dla mnie ta Yamaha jak i NS10 to kupa G* Można kupić o wiele lepszy sprzęt za tą kasę. Nawet gość w HELLENIC'u powiedział że są tragiczne, jednak ma je bo jak na nich dobrze zabrzmi to na wszystkim dobrze zabrzmi.
[addsig]
- Soundscape
- Kontakt:
Nawet gość w HELLENIC'u powiedział że są tragiczne, jednak ma je bo jak na nich dobrze zabrzmi to na wszystkim dobrze zabrzmi. ...
? O to chodzi, żeby zabrzmiało wszędzie dobrze, więc jeśli im się NS-ki pod tym względem sprawdzają, to nie mogą być tragiczne.