Stabilne zewnętrzne interfejsy audio
Kolego,
toż aby Ci konkretnie pomóc potrzebna nam wiedza co już zrobiłeś, a nie co zamierzasz zrobić.
Aż tak ciężko Ci to zrozumieć?
[addsig]
Re: Stabilne zewnętrzne interfejsy audio
. Po przejrzeniu paru postow dochodze jednak do wniosku ze chyba tylko stacjonarka + cos na pci bedzie stabilne ...
Więc dochodzisz do bardzo mylnego wniosku. Ja mam kartę na FW i chodzi mi nawet stabilniej niż poprzednia na PCI. Wszystko zależy od konfiguracji, dobrego kontrolera FW, a także od dobrze napisanych sterowników.
...
...Żadna loteria. Trzeba mieć po prostu odpowiedni kontroler FW....
Niestety niekoniecznie. Miałem do czynienia z 2 laptopami, do których ludzie dokupili FireWire na Nec'u i nie chciało za cholerę działać. Dlaczego? Nie pytaj, nie udało mi się tego rozwiązać. Musieli zmieniać interface.
...
To o niczym jeszcze nie świadczy. Bardzo częste jest zjawisko, że na lapkach są problemy z FW, ale z doświadczenia się nauczyłem, że zawsze jest jakaś przyczyna, ale najpierw trzeba sprawdzić tyle możliwości, ile się da. Gdybym tak sam nie zrobił, to prawdopodobnie sam miałbym teraz inną kartę. A wszystkie moje problemy zależały od konfiguracji systemu Windows. Teraz mam nawet zwykły kontroler FW, zupełnie nie polecany, a karta działa od początku przesiadki bez ani jednej zawieszki lub problemów z latencją.
Wg mnie kontroler TI jest mocno przereklamowany. Ja w swoim laptopie mam RICOHa i poprawnie pracuje z ESI DuaFire. Testowałem też TC Studio Konnekt 48 i działał poprawnie. Co dziwne podłączając tego TC do innego kompa z FW na TI, który był zalecany poprostu nie działał wogóle. Dopiero zastosowanie karty z chipsetem NEC go ruszyło.
Więc dochodzisz do bardzo mylnego wniosku. Ja mam kartę na FW i chodzi mi nawet stabilniej niż poprzednia na PCI. Wszystko zależy od konfiguracji, dobrego kontrolera FW, a także od dobrze napisanych sterowników....
O to mi chodzilo sprobuje wiec z ta esi, jesli nie zadziala bede zamawial dalej az moze w koncu cos zaskoczy.
Boje sie tego, ze lapek ktory posiadam po prostu nie nadaje sie do audio :( wnioski opieram na doswiadczeniach z tracker pre na usb. pozdrawiam
odpowiedz wyzej jest do ciebie Dust
odpowiedz wyzej jest do ciebie Dust...
Ja szukając karty wziąłem laptopa i przejechałem się po sklepach.
......sory
odpowiedz wyzej jest do ciebie Dust...
Ja szukając karty wziąłem laptopa i przejechałem się po sklepach....
Jest to najprostsze i najlepsze rozwiązanie jeżeli chodzi o laptopa.
W sumie racja, lepiej przeznaczyc jeden dzien, wybrac sie i namacalnie potestowac. Czy znacie jakies konkretne metody jak najlepszego przetestowania intefejsu, w tak krotkim czasie?
pozdrawiam
W sumie racja, lepiej przeznaczyc jeden dzien, wybrac sie i namacalnie potestowac. Czy znacie jakies konkretne metody jak najlepszego przetestowania intefejsu, w tak krotkim czasie?
pozdrawiam...
Ja uzywałem Abletona z projektem Live performance test, który można znaleźć przez google lub na forum Abletona.