Nord Stage - brzmienie fortepianu
Byc moze dlatego wtedy nie kupielm Doepfera- poprzedni uzytkownik nie umial sie tym poslugiwac - pomijajac, lekkosc klawiatury, prosilismy o zmiany velocity i innych - a on wielkie oczy robil i ani nie brzmial/nie pasowal do klawiatury malutki modulik Kurzweil MicroPiano (bodajze sie nazywa tak to malenstwo - 32 glosy polifoni ale dzwiek zacny), ani Grand 2 ani piano z pakietu Kontakta 2
Re: Nord Stage - brzmienie fortepianu
...Byc moze dlatego wtedy nie kupielm Doepfera- poprzedni uzytkownik nie umial sie tym poslugiwac...
Buuu..., jest więcej niż pewne, że tak było
.
K. MicroPiano ma właśnie wspomniany mój kumpel, wymiata na nim niestworzone rzeczy. Czasem się wymieniamy, bo ten moduł wprawdzie nie ma podziałów za to niegłupie efekty (reverb, chorus). W temacie samego piana jest prawie 1/1.
A sam modulik ma raptem 4 krzywe:
1 - liniowo
2 - pod Yamaha SY77 (w miarę miękka)
3 - pod Roland JV1000 (twarda)
4 - pod Korg 01/W (też raczej z twardych)
[addsig]
Buuu..., jest więcej niż pewne, że tak było

K. MicroPiano ma właśnie wspomniany mój kumpel, wymiata na nim niestworzone rzeczy. Czasem się wymieniamy, bo ten moduł wprawdzie nie ma podziałów za to niegłupie efekty (reverb, chorus). W temacie samego piana jest prawie 1/1.
A sam modulik ma raptem 4 krzywe:
1 - liniowo
2 - pod Yamaha SY77 (w miarę miękka)
3 - pod Roland JV1000 (twarda)
4 - pod Korg 01/W (też raczej z twardych)
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
co oznacza ze w temacie piana jest 1/1?
...co oznacza ze w temacie piana jest 1/1?...
Piana mają bardzo zbliżone spektra, w E-mu jest bardziej dosadnie, są bliższe w planie. Nie wiem jak to inaczej opisać, wieszczem nie jestem
[addsig]
Piana mają bardzo zbliżone spektra, w E-mu jest bardziej dosadnie, są bliższe w planie. Nie wiem jak to inaczej opisać, wieszczem nie jestem

[addsig]
Możesz wysłać mi jakąś próbke mp3 tego piana z Emu na maila???
Będę zobowiązany!!!
Będę zobowiązany!!!
...Możesz wysłać mi jakąś próbke mp3 tego piana z Emu na maila???...
www.studioedwards.com/audiofiles.htm
Tam w kawałkach "Everything That I Am" i "I Should Have Known" masz duet EMU Proteus 2 (podkład orkiestrowy) + EMU Proformance (piano).
[addsig]
www.studioedwards.com/audiofiles.htm
Tam w kawałkach "Everything That I Am" i "I Should Have Known" masz duet EMU Proteus 2 (podkład orkiestrowy) + EMU Proformance (piano).
[addsig]
Bardzo fajne, klasyczne piosenki :)
Piano troche traca myszka moim zdaniem, srodek spoko - ale gorka, nie jest troche plastikowa? Brzmi troche jak piana z Korgów
Piano troche traca myszka moim zdaniem, srodek spoko - ale gorka, nie jest troche plastikowa? Brzmi troche jak piana z Korgów
Skoro P120 może ważyć 18 kg to widać że da sie zrobić dobre lekkie stage piano

Pojade jutro i sprawdze ten keyboard.........
Pająk-jak oględziny CP-33? Oddałeś tego Nord stage'a ?Widzisz-rozmawiałem z właścicielką Nord Stage 76(z allegro)-z rozmowy zrozumiałem ,że jest pianistką -stwierdziła , że N.S. brzmi jak fortepian z "zamknietą klapą".Piano w Kurzweil'u PC2x, na którym dotychczas grała określiła , że brzmi jak "z otwartą klapą"-dało sie odczuć , że bardziej jej leży piano z Kurz-ka.Wiem , wiem ,że Kurzweil brzmi specyficznie , ale skoro "klasyczka" mówi w ten sposób- daje to troche do myślenia

Jestem nauczycielem muzyki
Nie wiem dlaczego na rynku polskim tak cicho o S90es yamachy. Przyznam sie jestem bardzo zadowolony z klawiatury i brzmień piano. Owszem p-120 to flagowy instrument ale 90es ma solidnie rozbudowaną porcję brzmień synth.. Moze to dobre rozwiązanie minus waga instrumentu.