PC i gitara (2)

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
fatman
Re: PC i gitara (2)

Post autor: fatman » środa 26 kwie 2006, 23:12

tak tez widzialem podobne rzeczy na wlasne oczy, ale taki sam problem z szumami mialem uzywajac aktywnej przystawki bartoliniego w poprzedniej gitarze...

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » środa 26 kwie 2006, 23:28

Niemniej jednak TubeBaby, podobnie jak GreenMachine-cośtam są na maksa specyficzne i ja np. nie byłem w stanie znaleźć dla nich zastosowania ...

Nie na maksa... Tego green costam nawet nie dotykalem ale Tube Baby robi... Nie kazdemu sie bedzie podobac efekt ale to rzecz GUSTU... gdyby wszyscy grali np tylko na gibsonach i na marszallach to muzyka bylaby NUDNA nie?

Tak sie sklada ze ja dlubiac przy nagraniach patrze nie na to jaka metke mam nagrac tylko jakie brzmienie mam osiagnac i czy mi sie to udaje! Podpinam wszystko i probuje wszystkiego czym dysponuje az uslysze to co na co czekam... Kazda droga - nawet green costam jest dobra do osiagniecia ZAMIERZONEGO efektu brzmieniowego i jakosciowego Zycze wszystkim zamierzonych efektow pracy przy dzwieku!
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » czwartek 27 kwie 2006, 07:39

Fatman, a wyciszyles CD i Mic-In na mikserze karty? Pamietaj, ze taki maksymalnierozkrecony gain w np. Amplitube wzmacnia Ci tez tak samo wszelkie inne szumy pochodzace z kompa...

Awatar użytkownika
fatman

Post autor: fatman » czwartek 27 kwie 2006, 09:58

jestem lamerem ale nie az tak :) oczywiscie wszystko wyciszone, preamp w audigy2 wylaczony (bo strasznie szumi) cisza kompletna niemalze :)

ODPOWIEDZ