.......Proc to PIII 1GHz; 512 SDRAM. Wystarczy na paru trackach zapiać po kilka vst, ze dwa VSTi i juz dropi...
Chłopie, masz całkiem niezłą maszynkę, bo genialne wręcz kawałki zrobiono na czymś o wiele gorszym. Oczywiście nie ma nic złego w tym, że chcesz mieć bardziej wydajny komputer, z tym jednak, iż sama wydajność nie przełoży się w prosty sposób na jakość. Ale to już pewnie wiesz......
Wiem, masz rację pewu, wydajność nie przełoży się na jakość ale przełozy się na komfort pracy. Na moim pIII zrobiłem juz niejeden fajny numer, jednakże powoli zaczyna mi brakować mocy w moim komputerze do obsługi kilku VSTi. Męczy mnie juz to dropienie i freezowanie tracków. Chcę mieć ten komfort, że bez problemu odsłucham to co robię i tracenia czasu na kombinowanie jak tu zaoszczędzić na mocy. Moj wybór padł na dwa procesory, obydwa kosztują mniej więcej tyle samo a ja chcę wydac pieniądze na ten, który lepiej się sprawdzi w tym co chcę robic.
Muzyczny komputer
Re: Muzyczny komputer
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:04 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:04 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
no i mial podwojna kierownice(cos jak dwa rdzenie) do kierowania danych do odpowiednich kanalow przetwarzania hehehehe
...no i mial podwojna kierownice(cos jak dwa rdzenie) do kierowania danych do odpowiednich kanalow przetwarzania hehehehe...
ha ha... Zbynia Ty to masz wyobraznie.... ja mysle ze te "dwa koła" to jest reczna regulacja do szybkosci krecenia wszystkich wiatrakow w tym zestawie...
ha ha... Zbynia Ty to masz wyobraznie.... ja mysle ze te "dwa koła" to jest reczna regulacja do szybkosci krecenia wszystkich wiatrakow w tym zestawie...

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
Najlepszy procesor do 300zł to AMD64 (jądro SanDiego 1MB cache) 3700+ do dostania na allegro, jak masz pow 700zł to Core2Duo E6300 na dobrej płycie glównej da się go spoto przetaktować.Polecam tego SanDiego.