Nie chce zeby ktokolwiek sie klocil tutaj przez moj temat .
Utkne w presetach ok. Prosze zrozumiec ze jestem amatorem i dalej nim bede a nawet wklejanie glupich presetów bedzie lepsze niz brak mikxu i masteringu bo obecnie nie mam go w ogóle. Pobrałem z 7 filmików z yt i 2 wczoraj jeszcze za waszą radą gdzie pokazywane jest AA ale wiekszosc to wgl maja mniejsze pojecie niz ja. Mowia ze robia mastering wokalu albo robia wszystko w zlej kolejnosci,wiem bo mam małą wiedze na ten temat,poniewaz szukalem w necie info. Z kolei poradniki profesjonalne i podobne sa dla mnie zbyt obszerne i zagmatfane. Dlatego jak ktos z forum kto ma o tym pojecie nagra mi taki filmik to bede ta rybe jadł cały czas bo to mi wystarczy w zupelnosci,nie mam nawet odsluchów zeby jakos ocenic te ustawienia tec. Wiec na prawde,dyskusja jest nie potrzebna jak juz pisalem wyzej zadowole sie tymi samymi presetami bo lepsze takie niz zadne. Robilem wg yt i wychodzila kupa,tutaj sa zawodowcy wiec moze ktos poswieci czas. Wieczorem zrzuce jakies wokale stare moje bo nowych nie mam i nie sa tez w super jakosci,na serwer i podesle temu kto sie zdecyduje poswiecic chwile na to. pozdrawiam
...