Klawiatury sterujące MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
KAFEL
Re: Klawiatury sterujące MIDI

Post autor: KAFEL » czwartek 30 wrz 2010, 12:29

Mam prośbę. Czy szanowni "testerzy" przy okazji "macania" klawiatury Cakewalk (Roland) A-800 Pro mogą sprawdzić zastosowaną tam technologię FPT ? Czy faktycznie jest jakaś różnica w stosunku do standardowych driverów MIDI-USB ?

Przy okazji muszę się podzielić smutnym doświadczeniem z klawiaturą Novation Remote SL MKII. Miałem ją 1 dzień i oddałęm pozostając w szoku jak można taką fajną koncepcję Automap skopać fatalnym designem i wykonaniem sprzętu. Tragiczne pady (szkoda słów), dające tylko po oczach diodki encoderów, zbyt blisko ustawione gałki, fatalnej jakości  niewyraźny szeroki wyświetlacz , touch pad znacznie gorszy mniej precyzyjny od tego z X-Station (które posiadam) i starego Remote (czuje się dotykając ziarniste styki pod powierzchnią pada), no i dotykowe gałki i suwaki wymagające niezwykłej precyzji i ostrożności w użytkowaniu co czyni je najbardziej denerwującym elementem całości. Ergonomia, jak dla mnie = zero.

ODPOWIEDZ