...
Z ostatniej chwili. Przez tę jasną ciasną M-Audio musiałem odesłać muzyków do domu. WIN7, na nowo postawiony. Drivery najnowsze ściągnięte ze strony producenta. Chipset i Ricoch i Texas Instruments... a karta wywala się jak chce i kiedy chce. Nieraz działa bez kłopotów kilka dni, potem /np. dzisiaj/ wywala się nawet na zwykłym winampie. Łobuziara potrafi się wysypać nawet gdy komp jest włączony, nic na nim nie gra. Wyjdę na obiad... wracam i już zonk.
Ręce opadają. Dzisiaj np w Cubase5 zadała mi pytanie czy zamienić moje pliki z 44,1 na 32
dlatego tak desperacko szukam porad nt interfejsu za który nie będę się musiał wstydzić ani denerwować... już nawet cena nie gra roli. ...
Dostałem ,na dniach właśnie M-audio Fast track ultra,mam laptopa Toshibe l670 z Win 7 64 bit,zainstalowałem drivery ze strony prod.i wszystko niby jest ok.ale jak podłaczyłem fantoma G pod MIDI w karcie,odpaliłem Cubase 5,to w momencie nagrywania,strasznie mi przycina wszystko,tzn.dzieje się to w momencie gdy nagrywam ,więcej niż jeden slad,przycina dźwięk który leci z klawisza,tak jakby go coś dławiło,szarpało...odpalam,projekt zrobiony np.na 16 trackach,i jest ok,chce dograć cos ,i masakra.
Zapiołem Cme MIDI USB taki za ok.100 pln,i daje radę,mam wrażenie jak by port USB nie wyrabiał,czego szukać,bo mam ochotę pierdyknąć ta kartą,w ściane ,a może to wina lapka z ta windą 7?
W każdym razie,co do samej karty,fajna,ale jak będa takie jaja,to dziękuje bardzo za M-audio,bardzo problematyczna,ruszysz cos w opcjach i reset systemu za i cubusia za każdym razem .
Poszukam wstępnie co z tym oszczędzaniem energii na portach,bo softu firmowego w tym lapku od groma...
Dobranoc idę spać!
Roland Fantom G7,Yamaha Motif XS7,E-mu E5000 ultra i Xboard 49 Proteus X,Yamaha YS-200,SOUNDCRAFT COMPACT 4,EWQL Goliath,Komplete 8,Nexus,Sylenth1,Spectrasonics.