High End'owy De-Esser

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
FranekZonzel
Re: High End'owy De-Esser

Post autor: FranekZonzel » czwartek 10 sty 2008, 09:35

Ale ktory matowi Wavsa czy SPL ?
...
oczywiście że waves i jest taki pierdzący, wogóle nie lubie go, ale skoro waszym zdanie to taka rewelacja to spoko. Jak dla mnie SPL jest bdb, ale wogole to tak jakby porównywać fajne autko zdalnie sterowane(waves) do prawdziego... :D

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » czwartek 10 sty 2008, 09:41

Jedn z najlepszych jakich znam nazywa się pończocha
I żeby nie było - poważnie mówię.
...
Tak szczególnie 400 damska :D i totalny hardware, ale mówiąc poważnie to warto zastosować u ludzi ktorzy pierdzą nadwyraz dodatkową ponczoszke to ułatwia życie,a i syku też jest mniej.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 10 sty 2008, 09:45

a inny dzialajacy - ktory sprawdzilem za rada z EIS - to dlugopis BICa za 3 zlote i gumka recepturka :) Pieknie mi odpalil z Oktava mk220

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 10 sty 2008, 09:47

...a inny dzialajacy - ktory sprawdzilem za rada z EIS - to dlugopis BICa za 3 zlote i gumka recepturka :) Pieknie mi odpalil z Oktava mk220...
U mnie na (nieraz okropnie) syczącym GXL 3000 CADa owy długopis się sprawdza znakomicie

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 10 sty 2008, 09:51

...Jedn z najlepszych jakich znam nazywa się pończocha
I żeby nie było - poważnie mówię.
...
Tak szczególnie 400 damska :D i totalny hardware, ale mówiąc poważnie to warto zastosować u ludzi ktorzy pierdzą nadwyraz dodatkową ponczoszke to ułatwia życie,a i syku też jest mniej....

to jest taki niedoceniany gadżet ale autentycznie warto go stosować

1) pop-y w zasadzie przestają być problemem
2) essy i przewalona góra - czyli bolączka 99% wielkomembranowych chińczyków - bardzo mięknie i łagodnieje (przynajmniej w tym modelu pończochy - podejrzewam że to akurat byłoby wadą gdyby jej użyć do lepszego sitka - całość mogłoby być za ciemna)
3) vocalista utrzymuje mniej więcej stałą odległość od sitka, w każdym razie nie przesuwa się za blisko.
4) komfort vocalisty - jednak jakoś lepiej się śpiewa mając to przed sobą niż zimny mikrofon, nawet z gąbką na wierzchu

w każdym razie od czasu go używam tego ani razu nie musiałem kaleczyć vocalu deseerem, bo nie ukrywajmy - jak essów jest za dużo to KAŻDY deesser spowoduje efekt seplenienia. Drobne eski można pousuwać, usunięcie większych zawsze będzie kompromisem pomiędzy ilością usuwanych zakłóceń a kaleczeniem materiału.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

ODPOWIEDZ