Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
Grey - Posty:208
Re: A6 Andromeda
...nigdy nie widzialem andromedy na zywca jednak to demko , ktore znalazłem gdzieś kiedyś w necie spowodowało ze ten synth mi się naprawdę podoba
DEMO A6
http://www.sendspace.pl/file/drQ2iA09/...
Te dzwięki z pewnością nie pochodzą z A6 Andromedy.
Pozdrawiam
[addsig]
eis, eis, baby!
-
faro - Posty:56
Planuje kupić nowy instrument, ale co to za przyjemność biegać co jakiś czas do serwisu. Poczytałem troszke o doświadczenich byłych i terazniejszych uzytkowników A6 i chyba sobie odpuszczę ten instrument. Nigdy nie miałem szczęścia w grach liczbowych, więc prawdopodobieństwo, że trafię na bezawaryjny egzemplarz jest minimalne. Chyba zdecyduję się na Ti plus coś jeszcze.
Dziękuję serdecznie Wszystkim za wypowiedzi.
-
AdamZ
Planuje kupić nowy instrument, ale co to za przyjemność biegać co jakiś czas do serwisu. Poczytałem troszke o doświadczenich byłych i terazniejszych uzytkowników A6 i chyba sobie odpuszczę ten instrument. Nigdy nie miałem szczęścia w grach liczbowych, więc prawdopodobieństwo, że trafię na bezawaryjny egzemplarz jest minimalne. Chyba zdecyduję się na Ti plus coś jeszcze.
Dziękuję serdecznie Wszystkim za wypowiedzi....
Ja bym polecał TI + jakiegoś starego poczciwego analoga, żeby mieć choć namiastkę andromedy. Nic nie stoi też na przeszkodzie , alby takiego starocia przepuścić przez wszystkie efekty z Virusa TI podpinając go do INPUT. Lub odwrotnie , jesli trafiłbyś na analoga z INPUT-em , możnaby przepuścić Viruska przez prawdziwy analogowy filterek . Szał , mówię Ci ! :)
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
-
Ja bym polecał TI + jakiegoś starego poczciwego analoga, żeby mieć choć namiastkę andromedy. Nic nie stoi też na przeszkodzie , alby takiego starocia przepuścić przez wszystkie efekty z Virusa TI podpinając go do INPUT. Lub odwrotnie , jesli trafiłbyś na analoga z INPUT-em , możnaby przepuścić Viruska przez prawdziwy analogowy filterek . Szał , mówię Ci ! :)...
Jest w moim zsięgu za niewielkie pieniądze Alpha Juno 2. Tak sie właśnie zastanawiam czy nie zdecydować się na to połączenie ( Ti + Juno 2).
-
AdamZ
Jest w moim zsięgu za niewielkie pieniądze Alpha Juno 2. Tak sie właśnie zastanawiam czy nie zdecydować się na to połączenie ( Ti + Juno 2).
...
Fajny synth , naprawde ... jak jeszcze znajdziesz do niego programator w przyszłości , żeby nie grzebać w menu tylko miec wszystko pod palcami to masz rewelacyjny synth za śmieszne pieniądze. Jesli nie poszperaj w necie za wirtualnym kontrolerem . O wiele bardziej ułatwia pracę przy tworzeniu brzmien . I to słynne brzmienie HOOVER z Juno 2 . Nie do przebicia ! Jesli naprawde tanio nie zastanawiaj się , jak nie to daj namiar i ja go biorę :) Poważnie !
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
-
Fajny synth , naprawde ... jak jeszcze znajdziesz do niego programator w przyszłości , żeby nie grzebać w menu tylko miec wszystko pod palcami to masz rewelacyjny synth za śmieszne pieniądze. Jesli nie poszperaj w necie za wirtualnym kontrolerem . O wiele bardziej ułatwia pracę przy tworzeniu brzmien . I to słynne brzmienie HOOVER z Juno 2 . Nie do przebicia ! Jesli naprawde tanio nie zastanawiaj się , jak nie to daj namiar i ja go biorę :) Poważnie !...
nie wiem czemu, ale usunęło moje posty. Dam Ci znać jak sie nie zdecyduję.
Czy Ti w wersji z klawiszami, zasilacz ma zewnętrzny ?
-
System66 - Posty:8
autor: System66 » piątek 16 lis 2007, 23:12
Dlaczego za kazdym razem jak odpisze na jakis post, moja odpowiedz magicznie ginie>? Czy tez jest usunieta pzez admina? Co jest zgrane? Pzeciez nic zlego nie napisalem?
-
Te dzwięki z pewnością nie pochodzą z A6 Andromedy.
Pozdrawiam
...
A wg Ciebie jaki to synth ?
-
...Dlaczego za kazdym razem jak odpisze na jakis post, moja odpowiedz magicznie ginie>? Czy tez jest usunieta pzez admina? Co jest zgrane? Pzeciez nic zlego nie napisalem?...
Moje pisty w treści zawierały cene, chyba dlatego.
-
Kobe_Tai'73
autor: Kobe_Tai'73 » sobota 17 lis 2007, 11:31
...Na dowód tego , że nie wymyśliłem sobie tej " mocy " Waldorfa Pulse małe demko.
Wszystkie brzmienia stworzone przezemnie od zera , bądź mocno zmodyfikowane presety fabryczne.
Nie ma tam żadnej kompresji , żadnych efektów ani equalizera. Czysty PULSE
Analogowe mięcho !
http://www.speedyshare.com/792372494.html
...
XT zagra tak samo i potrafi więcej choć to nie analog a kosztuje ok. 500 pln więcej.
Jak wam się podoba nowy Future Retro XS
link
Chyba się szarpnę i sobie kupię.