PC i gitara (2)
Re: PC i gitara (2)
hm a powiedcie mi jak mam podlaczyc gitare do pc zeby uzyskac tak czyste brzmienia ? u mnie jednak sam brum mimo uziemien... :(
...hm a powiedcie mi jak mam podlaczyc gitare do pc zeby uzyskac tak czyste brzmienia ? u mnie jednak sam brum mimo uziemien... :(...
Heh, a jaka masz gitare? Moze brumi Ci juz elektryka tutaj... No i jakosc karty tez jest wazna (procesor liczy Ci symulacje, ale nie policzy dobrze wprowadzonego sygnalu!)
Ja podlaczam tak: gitara -> pre-amp -> karta. Zadnych innych sztuczek.
Heh, a jaka masz gitare? Moze brumi Ci juz elektryka tutaj... No i jakosc karty tez jest wazna (procesor liczy Ci symulacje, ale nie policzy dobrze wprowadzonego sygnalu!)
Ja podlaczam tak: gitara -> pre-amp -> karta. Zadnych innych sztuczek.
...u mnie jednak sam brum mimo uziemien... :(...
Niezłym panaceum na brumy gitary, pomijając pętlę mas, jest wymiana monitora CRT na LCD. Ale o tym tak wiele się tu już rozpisywano, że pewnie licho siedzi zupełnie gdzie indziej
[addsig]
Niezłym panaceum na brumy gitary, pomijając pętlę mas, jest wymiana monitora CRT na LCD. Ale o tym tak wiele się tu już rozpisywano, że pewnie licho siedzi zupełnie gdzie indziej

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
...hm a powiedcie mi jak mam podlaczyc gitare do pc zeby uzyskac tak czyste brzmienia ? u mnie jednak sam brum mimo uziemien... :(...
Przez pre-amp hi-z.
Przez pre-amp hi-z.
...phi...
Albo TubeBaby...
Z tym TubeBaby to bym nie przesadzał :-/
Już lepszy jest (też darmowy) GuitarSuite.
Już lepszy jest (też darmowy) GuitarSuite.
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
Już lepszy jest (też darmowy) GuitarSuite....
duuużo lepszy (IMO)
duuużo lepszy (IMO)
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
duuużo lepszy (IMO)
Ja wcale nie twierdze, ze on najlepszy jest, tylko pokazuje, ze w ogole jest, jakby ktos o nim jeszcze nie wiedzial.
duuużo lepszy (IMO)
Ja wcale nie twierdze, ze on najlepszy jest, tylko pokazuje, ze w ogole jest, jakby ktos o nim jeszcze nie wiedzial.
......u mnie jednak sam brum mimo uziemien... :(...
...
Oraz wylaczenie w mikserze karty (jesli to sounblasteropodobna) urzaden CD i Mic-In.

...
Oraz wylaczenie w mikserze karty (jesli to sounblasteropodobna) urzaden CD i Mic-In.
Ja podlaczam tak: gitara -> pre-amp -> karta. Zadnych innych sztuczek....
gitara to Ibanez RG 1570 wiec nie dolna półlka, o monitorze wiem ze brumi wiec zawsze siedze zdala od niego, preampa nie posiadam zazwyczj puszczam gitare przez GNXa z wylaczonymi wszystkimi symulacjami, EQ itp, brumu za nic nie moge sie pozbyc :(
Ja podlaczam tak: gitara -> pre-amp -> karta. Zadnych innych sztuczek....
gitara to Ibanez RG 1570 wiec nie dolna półlka, o monitorze wiem ze brumi wiec zawsze siedze zdala od niego, preampa nie posiadam zazwyczj puszczam gitare przez GNXa z wylaczonymi wszystkimi symulacjami, EQ itp, brumu za nic nie moge sie pozbyc :(