...Witam! A więc podsumowywując- łącze 8 pierwszych directów w wejścia karty, a z karty 8 wyjśc wrzucam w śaldy np od 16 do 24- daje mi to odsłuch. Słuchawki podłączam tam gdzie mają być:) (jestem strasznie inteligentny...:)) a monitory w miejsce na nie przeznaczone. Wszystko cacy i działą?? Mam w takim razie pytanie- po cholerą są subgrupy w mikserze? Rozumie, że można nimi streować głośnością na odłsuchu, ale przecież mam i tak tylko 8 wyjść z karty na 8 sladów, wiec są chyba zbędne?? A może się myle??...
Jezeli wejscia karty podlaczysz nie pod direct out tylko wlasnie pod wyjscia grupowe (bo do tego sa) to bedziesz mogl:
- nagrywac na jeden slad wiecej niz jedno wejscie miksera - przydatne przy mieszaniu overheadow z hihatem albo trzech tomow na stereo
- regulowac poziom wyjsciowy tych zmieszanych sygnalow tlumikiem wyjsciowym grupy
Mozna podlaczac na directy,ale nie do tego one sluza. Directy jest to pozostalosc po analogowych czasach,gdy magnetofony mialy wiecej niz 8 sladow (czyli 16 albo 24). Wtedy przy nagraniach nie wszystkie slady mogly byc obsluzone grupami i potrzebne byly wyjscia direct,zeby naraz nagrac wiecej niz osiem sladow na osmiogrupowym mikserze. Profesjonalne stoly maja wiecej niezaleznych miksowanlnych szyn nagrywajacych - 24 albo nawet 32.