Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
Budułaj
Re: Stylus Rmx
autor: Budułaj » sobota 12 lut 2005, 15:01
...... wszystko jest w Instrukcji ...
Problem w tym, że Stylus RMX nie jest zaopatrzony w instrukcję obsługi w typowym formacie książeczki lub pliku PDF. Zamiast tego Spectrasonics postanowił zrobić całą serię wideo instruktażowego w formacie MOV, które znakomicie demonstrują wszystkie funkcje programu na osobnym CD. To zapewne zgubił autor postu ... no bo jak inaczej wytłumaczyć kłopoty z obsługą?
MD.
...
Witam!
Mam dwa filmy ale one po części mi tylko tłumaczą !
Ale jak byś uważnie przeczytał to byś wiedział że sam sobie odpowiedziałem na swoją prośbę myślałem że są inne rozwiązania i gdy próbowałem w właściwy sposób to mi coś słabo brzmiało ale teraz jest już dobrze!
Pozdrawiam !
-
Budułaj
autor: Budułaj » sobota 12 lut 2005, 15:07
...jeżeli już to A'PROPOS- nie kalecz języka... a tak w ogóle, to poszukaj tych plików midi, jak Tobie radziłem- do każdej barwy 'rozłożonego loopa' powinien być jeden plik midi.......
Witam cię!
Niby gdzie są te pliki midi jak wiesz to powiedz koledze a nie krytykuj na każdym kroku bo to staje się nudne i mnie po mało zaczyna (nie będę przeklinał ) !
Pozdrawiam!
-
Budułaj
autor: Budułaj » sobota 12 lut 2005, 15:25
......
Z tego co zaważyłem większość z was panowie stara się na tym forum popisać a na pomoc koleżeńską niema co tu liczyć bo wam albo ortografia nie pasuje albo za modrzy jesteście żeby udzielić wskazówek młodszym lub mniej doświadczonym kolegom ?
Więc po co te forum?
Jeżeli ktoś nie umie pomóc to po co się wtrąca i udziela głupawych odpowiedzi?
Oczywiście nie dotyczy się to wszystkich forowiczów!
Pozdrawiam tych którzy na to zasługują a pozostałym w gacie!
-
Cyprio
autor: Cyprio » sobota 12 lut 2005, 15:28
Kolego- spokojnie... znam takich co to 'ani be,ani me, ani kukuryku'- ni to dzień dobry, dziękuję, proszę... są takie ładne słowa- a nie 'weź powiedz, bo się robi nudne'- jak się robi nudne, to nie czytaj. To, że jesteś na forum internetowym, nie zwalnia Cię z kultury osobistej.
Co do plików- nie mam pojęcia gdzie są- to chyba Twój Stylus, a nie mój (ja nie posiadam tego programu). Pliki midi uwalniające poszczególne fragmenty loopa pozwalają przyśpieszać lub zwalniać pętle. Dlatego podczas instalacji programu gdzieś musiały się zainstalowac- to chyba nie jest trudne je znaleźć. Poszukaj- albo zadzwoń do dystrybutora. Do każdego banku 'z rozłożonym loopem' w Stylusie musisz mieć odpowiedni plik midi- zapewne o tej samej nazwie. Jak cierpisz na lenia, to każ systemowi wyszukać wszystkie pliki midi i je sobie przejrzyj
Pozdrawiam!
-
Cyprio
autor: Cyprio » sobota 12 lut 2005, 15:30
Budułaju- bo forum to nie chlew albo kurnik, gdzie wchodzisz z błockiem na gumiakach i od progu wołasz- "eee- jak to zrobić, bo mi sie nic nie chce poszukać"... to nie ta bajka.
Pozdrawiam!
-
Whiteman
autor: Whiteman » sobota 12 lut 2005, 15:57
...Zapewne kod rejestracyjny i umowe licencyjna tez kolega zgubil

...
O! Widzę, że kolejna "jadka" na forum :)
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!
-
Cyprio
autor: Cyprio » sobota 12 lut 2005, 16:03
Wybacz Whiteman, ale nie mogłem się powstrzymać - jatka
...to silniejsze ode mnie...
-
Budułaj
autor: Budułaj » sobota 12 lut 2005, 17:41
...Budułaju- bo forum to nie chlew albo kurnik, gdzie wchodzisz z błockiem na gumiakach i od progu wołasz- "eee- jak to zrobić, bo mi sie nic nie chce poszukać"... to nie ta bajka.
Pozdrawiam!...
Cyprio!!!
Powiem ci tyle tylko że niemam zamiaru ci ubliżać bo nawet na to nie zasługujesz!!!
A poza tym ani tatą ani mamą moim nie jesteś możesz jedynie zostać moją (GEJSZĄ a znasz się na muzyce?)
Wtedy ci pozwolę na rożnego rodzaju korekte
I również pozdrawiam!
-
alius

Co za koleś... Szkoda, że z Tego forum robi się powoli takie bagno. Żałosne i smutne.
-
Cyprio
autor: Cyprio » sobota 12 lut 2005, 18:59
Naprowadziłem Cię na możliwość zrozumienia mechanizmu działania Groove Control- zrobiłem to, gdyż tak żaliłeś się na 'rozkładanie loopa'... Następnym razem- bez poszanowania kultury- powstrzymam się od odpowiedzi. Poza tym- nie obchodzi mnie, czy jesteś obrażonym na cały świat niekulturalnym typkiem- to jest Twój ograniczony intelektualnie i emocjonalnie świat- bariery Twojego rozumowania, ponad które nie jesteś w stanie się wznieść będą przeszkodą dla Ciebie, a nie dla mnie- mi to 'rybka'.
Pozdrawiam!