Witam
Mam pytanie w kwestii klawiatur sterujących, w miarę powiązane z tematem, także nie chciałem zakładać nowego
tematu tylko postanowiłem się podłączyć do tego.
Sam jestem na etapie kupowania swojej pierwszej klawiatury sterującej i w związku z tym chciałem zapytać o kilka rad kogoś kto ma na ten temat pojęcie.
Posiadam już interfejs audio E-MU 0404 (jeśli jest to ważna informacja) i powoli kompletuje sprzęt do tworzenia muzyki na komputerze (na tyle na ile to możliwe w warunkach domowych)
Chciałbym kupić klawiaturę, ale zastanawiam się, czy ktoś niedoświadczony jak ja powinien raczej interesować się najtańszymi rozwiązaniami, czy raczej troszkę zainwestować. Mam budżet mniej więcej 800 zł i jak na razie
zainteresowałem się następującymi modelami
Roland PCR-300 ( już wspominany w tym temacie i na razie wydaje się rozsądnym wyborem)
E-MU Xboard 61
Sinn7 Kontrolux.49 ( o tej sztuce w ogóle jakoś mało informacji potrafiłem znaleźć na necie, może ktoś coś wie)
Nie mam zbyt dużego obycia z klawiszami i nie wiem czy warto inwestować w duże klawiatury, skoro nie wiem czy wykorzystam ich pełny potencjał. Ponadto przydatne były by zapewne pady którymi chyba łatwiej wybijać perkusje niż na klawiszach)
Oczywiście na inne modele jestem otwarty, ale jak na razie te wydawały mi się najrozsądniejsze.
Z góry dziękuje za pomoc.
pozdrawiam
ps. Jako, że to mój pierwszy post to witam serdecznie wszystkich