Plugin do obrazu stereo
Dzięki za rade ale ja pracuję tylko i wyłącznie z VSTi ;) Wszystko dzieje się wewnątrz i nie mam mikrofonów bo nie są mi potrzebne....
Zrobiles juz to tak jak ci napisalem?
Re: Plugin do obrazu stereo
Ale zamieszałeś jak babcia krupnik. Po pierwsze to nie jest istotne jaki sygnał podajesz do DAW - jeśli mono to możesz go nagrać na śladzie stereo i odwrotnie. Po drugie mógłbyś napisać co chcesz zrobić właściwie? Użyć Cubase jako kamery pogłosowej na koncercie? Hehe. Bez nagrywania? A jeśli chcesz nagrać to wet czy dry?
...
Nie chcę nic nagrywać bystrzacho po prostu działam na instrumentach VST a do tego mam zewnętrzną maszynę perkusyjną która wysyła sygnał mono ale jak chce użyć np. wtyczki EQ bądź kompresor wtyczkowy który działa w STEREO nie będzie działać poprawnie na sygnale MONO dla tego też chce z tego sygnału Mono zrobić Stereo NA ŻYWO powtarzam nic nie nagrywa i nie działam na plikach wave.
...
Nie chcę nic nagrywać bystrzacho po prostu działam na instrumentach VST a do tego mam zewnętrzną maszynę perkusyjną która wysyła sygnał mono ale jak chce użyć np. wtyczki EQ bądź kompresor wtyczkowy który działa w STEREO nie będzie działać poprawnie na sygnale MONO dla tego też chce z tego sygnału Mono zrobić Stereo NA ŻYWO powtarzam nic nie nagrywa i nie działam na plikach wave.
1. mixchris:
Dobra a co w przypadku, gdy w Cubase SX 3 będziemy chcieli nagrać jakiś sygnał mono, i podpiąć na ten sygnał jakiś efekt VST
2. mixchris:
Nie chcę nic nagrywać bystrzacho po prostu działam na instrumentach VST a do tego mam zewnętrzną maszynę perkusyjną która wysyła sygnał mono ale jak chce użyć np. wtyczki EQ bądź kompresor wtyczkowy który działa w STEREO nie będzie działać poprawnie na sygnale MONO dla tego też chce z tego sygnału Mono zrobić Stereo NA ŻYWO powtarzam nic nie nagrywa i nie działam na plikach wave....
Faktycznie BYSTRZACHO
[addsig]
Dobra a co w przypadku, gdy w Cubase SX 3 będziemy chcieli nagrać jakiś sygnał mono, i podpiąć na ten sygnał jakiś efekt VST
2. mixchris:
Nie chcę nic nagrywać bystrzacho po prostu działam na instrumentach VST a do tego mam zewnętrzną maszynę perkusyjną która wysyła sygnał mono ale jak chce użyć np. wtyczki EQ bądź kompresor wtyczkowy który działa w STEREO nie będzie działać poprawnie na sygnale MONO dla tego też chce z tego sygnału Mono zrobić Stereo NA ŻYWO powtarzam nic nie nagrywa i nie działam na plikach wave....
Faktycznie BYSTRZACHO

[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
BYSTRZACHO
W dodatku udzielilem odpowiedzi od razu... Czyzby zlej?

W dodatku udzielilem odpowiedzi od razu... Czyzby zlej?
czyli nie ma takiej wtyczki zmieniającej sygnał mono w stereo? A więc pozostaje wysłanie takiego sygnału na grupę i w tedy z sygnału mono zrobi się sygnał stereo tak?
...czyli nie ma takiej wtyczki zmieniającej sygnał mono w stereo? A więc pozostaje wysłanie takiego sygnału na grupę i w tedy z sygnału mono zrobi się sygnał stereo tak?...
Ależ jest taka wtyczka i jej nazwa padła w tym wątku, bystrzacho
Ależ jest taka wtyczka i jej nazwa padła w tym wątku, bystrzacho
Widzę że słówko wszystkim przypadło do gustu hahahahaha

Czy w ogole sa wtyczki vst zmieniajace kanal z mono na stereo w cubase? Czy w ogole to jest mozliwe? W pro-toolsie bez problemu, a w cubase to nie wiem, bo nie mialem potrzeby uzycia czy sprawdzenia...
Czy w ogole sa wtyczki vst zmieniajace kanal z mono na stereo w cubase? Czy w ogole to jest mozliwe?
Dobre pytanie. Mi się wydaje, że klamka zapada już podczas wyboru ilości kanałów dla ścieżki i żaden plugin tego nie jest w stanie zmienić, bo nie jest w stanie ze swojego poziomu sterować tym parametrem kanału/zmienić go. Prawda czy fałsz? Nie znam Cubase od strony programowania, ba, wcale na programowaniu się nie znam
ale jestem pewien, że w swojej kolekcji nie mam takiego pluginu.
[addsig]
Dobre pytanie. Mi się wydaje, że klamka zapada już podczas wyboru ilości kanałów dla ścieżki i żaden plugin tego nie jest w stanie zmienić, bo nie jest w stanie ze swojego poziomu sterować tym parametrem kanału/zmienić go. Prawda czy fałsz? Nie znam Cubase od strony programowania, ba, wcale na programowaniu się nie znam

[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
...Czy w ogole sa wtyczki vst zmieniajace kanal z mono na stereo w cubase? Czy w ogole to jest mozliwe?
ale jestem pewien, że w swojej kolekcji nie mam takiego pluginu.
...
Dla mnie to dziwny problem. W Samplitude poprostu ladujesz na slad obojetnie czy mono czy stereo i kazdy plugin dzialajacy w stereo traktuje ten sygnał jak stereo. Nie ma czegos takiego ze ladujesz plik mono i procesing pracuje z jednym kanałem. Jezeli tak a byc to jest od tego osobna opcja.
Co do zamiany sygnalu z mono do stereo jako efekt to sposoby byly opisane powyzej.

...
Dla mnie to dziwny problem. W Samplitude poprostu ladujesz na slad obojetnie czy mono czy stereo i kazdy plugin dzialajacy w stereo traktuje ten sygnał jak stereo. Nie ma czegos takiego ze ladujesz plik mono i procesing pracuje z jednym kanałem. Jezeli tak a byc to jest od tego osobna opcja.
Co do zamiany sygnalu z mono do stereo jako efekt to sposoby byly opisane powyzej.