Monitory + interfejs + wtyczki VST
a takie małe pytanko: Czy trzeba pracować w agencji rządowej, zeby dostac tę dotacje z Unii, czy wystarczy mieć plecy gdzie indziej, np. w Samoobronie?
Re: Monitory + interfejs + wtyczki VST
...a takie małe pytanko: Czy trzeba pracować w agencji rządowej, zeby dostac tę dotacje z Unii, czy wystarczy mieć plecy gdzie indziej, np. w Samoobronie?...
Było już o tym w miarę szczegółowo na forum. Rusz 4-litery i poszukaj w dziale "Muzyka i prawo".
[addsig]
Było już o tym w miarę szczegółowo na forum. Rusz 4-litery i poszukaj w dziale "Muzyka i prawo".
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......a takie małe pytanko: Czy trzeba pracować w agencji rządowej, zeby dostac tę dotacje z Unii, czy wystarczy mieć plecy gdzie indziej, np. w Samoobronie?...
...
Żadnych pleców. Tylko faktycznie trzeba ruszyć 4-litry. Konkretnie to działanie 2.5. Projekt pt. „Zostań przedsiębiorcą” współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego oraz budżetu państwa, w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego. Agencja Rozwoju Regionalnego. Wystarczy zrobić w miarę dobry biznes plan mieć troszkę własnego wkałdu a 75 % inwestycji pokrywa UE. Kwota pokrywana do 20.000 zł. To były działania na lata 2004 do 2006. Teraz trzeba się rozglądać za nowymi projektami na lata 2007-2013. Pewnie też coś będze ale może się inaczej nazywać. Trzeba śledzić informacje z lokalnych Agencja Rozwoju Regionalnego. No i trzeba było założyć swoją działąlnosć gospodarczą. Powiem szczerze ze założyłem ją głównie dla tej dotacji.
...
Żadnych pleców. Tylko faktycznie trzeba ruszyć 4-litry. Konkretnie to działanie 2.5. Projekt pt. „Zostań przedsiębiorcą” współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego oraz budżetu państwa, w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego. Agencja Rozwoju Regionalnego. Wystarczy zrobić w miarę dobry biznes plan mieć troszkę własnego wkałdu a 75 % inwestycji pokrywa UE. Kwota pokrywana do 20.000 zł. To były działania na lata 2004 do 2006. Teraz trzeba się rozglądać za nowymi projektami na lata 2007-2013. Pewnie też coś będze ale może się inaczej nazywać. Trzeba śledzić informacje z lokalnych Agencja Rozwoju Regionalnego. No i trzeba było założyć swoją działąlnosć gospodarczą. Powiem szczerze ze założyłem ją głównie dla tej dotacji.
Zapraszam na www.paio.pl
.........a takie małe pytanko: Czy trzeba pracować w agencji rządowej, zeby dostac tę dotacje z Unii, czy wystarczy mieć plecy gdzie indziej, np. w Samoobronie?...
...
Po za tym jestem bezpartyjny info dla kolegi Elven. Pewnie trudno w to uwierzyć pleców nigdzie indziej też nie mam. Cuda sie zdarzają, ale nie o tym ten wątek jest więc proszę o poradę a nie o polityczne dewagacje.
...
Po za tym jestem bezpartyjny info dla kolegi Elven. Pewnie trudno w to uwierzyć pleców nigdzie indziej też nie mam. Cuda sie zdarzają, ale nie o tym ten wątek jest więc proszę o poradę a nie o polityczne dewagacje.
Zapraszam na www.paio.pl
To co wypislaes raczej Ci pojdzie - myslalem ze pracujesz na jakis 40 trackowych sesjach aranzacji orkiestrowych :)
wiec skoro planujesz dokup RAM i zakup karty wydajnej (rme400) to powinno pojsc wszystko
wiec skoro planujesz dokup RAM i zakup karty wydajnej (rme400) to powinno pojsc wszystko
...To co wypislaes raczej Ci pojdzie - myslalem ze pracujesz na jakis 40 trackowych sesjach aranzacji orkiestrowych :)
wiec skoro planujesz dokup RAM i zakup karty wydajnej (rme400) to powinno pojsc wszystko...
Wielkie dzięki grembo za pomoc. Cieszę się ze są osoby które chetnie dziela się swoimi doświadczeniami.
Co prawda planuję zakup karty Focusrite Saffire na FireWire ale mam nadzieję że na tym też to zagra. Mimo ze to dotacja to jest ona ograniczona ina RME mi chyba nie starczy.
wiec skoro planujesz dokup RAM i zakup karty wydajnej (rme400) to powinno pojsc wszystko...
Wielkie dzięki grembo za pomoc. Cieszę się ze są osoby które chetnie dziela się swoimi doświadczeniami.
Co prawda planuję zakup karty Focusrite Saffire na FireWire ale mam nadzieję że na tym też to zagra. Mimo ze to dotacja to jest ona ograniczona ina RME mi chyba nie starczy.
Zapraszam na www.paio.pl
Ja tez mysle, ze to co chcesz robic pojdzie na tym zestawie.
Ew. wiecej RAMu, zewn. szybki dysk. Ale po co Ci Fruity i Cubase jednoczesnie? Cool Edit rozumiem - to prosty, całkiem sensowny edytor audio bez fajerwerkow. A zamiast Frutka wez lepiej Live'a, bedziesz mogl przynajmniej znalezc sie w jakims nowym kierunku :)
Ktos wyzej dal dobra rade - poszukaj karty z dolaczonym oprogramowaniem, ktore mozna upgradeowac potem za pol ceny nowej wersji :)
Po za tym ze komp ciut slaby, to zestaw ok. A z e smyczkow lubie te Miroslava :)
Ja tez mysle, ze to co chcesz robic pojdzie na tym zestawie.
Ew. wiecej RAMu, zewn. szybki dysk. Ale po co Ci Fruity i Cubase jednoczesnie? Cool Edit rozumiem - to prosty, całkiem sensowny edytor audio bez fajerwerkow. A zamiast Frutka wez lepiej Live'a, bedziesz mogl przynajmniej znalezc sie w jakims nowym kierunku :)
Ktos wyzej dal dobra rade - poszukaj karty z dolaczonym oprogramowaniem, ktore mozna upgradeowac potem za pol ceny nowej wersji :)
Po za tym ze komp ciut slaby, to zestaw ok. A z e smyczkow lubie te Miroslava :)
http://www.superstereo.pl
Cubase w zueplnosci wystarczy dokladnie do wszystkiego - od audio, poprzez midi - do jakiegos wstepnego "masteringu". Jest promocja Trade-in - Cubase maly kosztuje teraz 750 zlotych - Tobie wystarczy w zupelnosci, Dogadaj sie z kims zeby Ci "podżyrował" jakis obcy soft co to go "wymienisz" (nie trzeba nic im oddawac, trzeba potwierdzic posiadanie innego DAW)
W zwaizku z tym poza Vitousem - (okolo 1200-1500 zeta) nic nie potrzebujesz
zaoszczedzona kasa akurat na RME wystarczy :)_ wraz z jakims malym mikserkiem (np.zachwalany przez wszystkich Compact 4)
wraz z lapsem, modulem i ADAM bedziesz mial fajny setup produkcyjny.
zaoszczedzona kasa akurat na RME wystarczy :)_ wraz z jakims malym mikserkiem (np.zachwalany przez wszystkich Compact 4)
wraz z lapsem, modulem i ADAM bedziesz mial fajny setup produkcyjny.
...Cubase w zueplnosci wystarczy dokladnie do wszystkiego - od audio, poprzez midi - do jakiegos wstepnego "masteringu". Jest promocja Trade-in - Cubase maly kosztuje teraz 750 zlotych - Tobie wystarczy w zupelnosci, Dogadaj sie z kims zeby Ci "podżyrował" jakis obcy soft co to go "wymienisz" (nie trzeba nic im oddawac, trzeba potwierdzic posiadanie innego DAW)
wraz z lapsem, modulem i ADAM bedziesz mial fajny setup produkcyjny....
Cenne rady. Dzięki tylko pisałeś wcześniej "(np. RME Fireface400 - swietna wydajnosc - tyle ze trzeba dokupic cos do sterowania monitorami np. pasywne Atty za 120$)" Mama rozumieć że nie mogę podpiąć monitorów bezpośrednio do tej karty?
wraz z lapsem, modulem i ADAM bedziesz mial fajny setup produkcyjny....
Cenne rady. Dzięki tylko pisałeś wcześniej "(np. RME Fireface400 - swietna wydajnosc - tyle ze trzeba dokupic cos do sterowania monitorami np. pasywne Atty za 120$)" Mama rozumieć że nie mogę podpiąć monitorów bezpośrednio do tej karty?
Zapraszam na www.paio.pl
OCZYWISCIE MOZESZ - TYLKO ZE Sterowanie ich glosnoscia bedzie klopotliwe - aktywne ADAM A7 - mam ustawione na powiedzmy na godzine 10-ta, ale 99% czasu pracuje na nich ciszej - pomaga mi w tym pokretelko master w Focusrite
Mikser o ktorym wspomnialem jest zamiennikiem - moze nawet jest lepsza opcja niz owe Atty - a kosztuje tyle samo prawie
Mikser o ktorym wspomnialem jest zamiennikiem - moze nawet jest lepsza opcja niz owe Atty - a kosztuje tyle samo prawie