Logic 5.5.1 - wyskakujące komunikaty
daj pożyć!
...
pomarzyć chyba...;-)
a co z tymi błędami opisanymi wcześniej, może coś ktoś pomóc?
Pozdrawiam!
...
pomarzyć chyba...;-)
Pozdrawiam!
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]
- stevelukather
Re: Logic 5.5.1 - wyskakujące komunikaty
pomarzyć chyba...;-)
Pozdrawiam!...
Z tymi marzeniami to tak nie za bardzo,jak ktos na tym zarabia,to nie ma sie co zastanawiac,mnie sie to zwrocilo w 6 miesiecy(Logic i Power Book).Jak ktos to robi amatorsko to sobie nawet starej v.5 nie kupi tylko bedzie robil na cracku,ja tam tego nie ganie,bo tak naprawde przerobilem wszystkie softy lewe ale pelne wersje,zeby sie tak naprawde przekonac co sa warte.Z wersja demo(jeszcze niepelnej) przez 14 dni to mozna sobie sniadanie zjesc i poprzegladac okienka a tylko w ferworze walki przy pelnej sesji wychodzi szydlo z worka i stety lub niestety Logic w moim przypadku byl jedynym sekwencerem wartym mojej uwagi.Gdybym powierzchownie ponagrywal pierdoly i mial wybrac to kupilbym Nuendo za 8 tys i szlag by mnie trafil,ze taka amatora z tego softu wieje z opoznieniami przy malym buforze i duzym obciazeniu procka.Za 8tys mam Logica,komputer(uzywany oczywiscie) i RME Multiface z mala doplata do ww.kwoty.Co do ww.bledow juz nie jestem w stanie ci pomoc poniewaz w zyciu nic takiego mnie nie spotkalo,wiec nie wiem czym to sie je.Pozdrawiam.
[addsig]
- stevelukather
.Gdybym powierzchownie ponagrywal pierdoly i mial wybrac to kupilbym Nuendo za 8 tys i szlag by mnie trafil,ze taka amatora z tego softu wieje z opoznieniami przy malym buforze i duzym obciazeniu procka.
Nuendo kupilbym gdybym dalej chcial grac na PC,caly czas sprawa rozbijala sie o przejscie na platforme OSX.Na szczescie kolega mnie przekonal,ze mac to dobra inwestycja i niezawodna.Logic na macu tez ma swoje za uszami ale jest tego tak niewiele ze zostalo mu to wybaczone.Ktos nie tak dawno napisal na tym forum,ze mac nie jest jakims antidotum na stabilnosc ale Windowsowi daleko do tego komfortu z OSX.
[addsig]
Nuendo kupilbym gdybym dalej chcial grac na PC,caly czas sprawa rozbijala sie o przejscie na platforme OSX.Na szczescie kolega mnie przekonal,ze mac to dobra inwestycja i niezawodna.Logic na macu tez ma swoje za uszami ale jest tego tak niewiele ze zostalo mu to wybaczone.Ktos nie tak dawno napisal na tym forum,ze mac nie jest jakims antidotum na stabilnosc ale Windowsowi daleko do tego komfortu z OSX.
[addsig]
Co do ww.bledow juz nie jestem w stanie ci pomoc poniewaz w zyciu nic takiego mnie nie spotkalo,wiec nie wiem czym to sie je.
ale i tak dzięki wszystkim za pomoc...
Za 8tys mam Logica,komputer(uzywany oczywiscie) i RME Multiface z mala doplata do ww.kwoty.
no to w sumie i tak nie najgorzej, myślałem że to droższe jest:P
może jednak warto przemyśleć i odłożyć trochę kasy i w końcu kupić to co trzeba i "pracować" na legalnym sofcie... kurde uparłem się na tego Logica :P
Pozdrawiam!
Co do ww.bledow juz nie jestem w stanie ci pomoc poniewaz w zyciu nic takiego mnie nie spotkalo,wiec nie wiem czym to sie je.
ale i tak dzięki wszystkim za pomoc...
Za 8tys mam Logica,komputer(uzywany oczywiscie) i RME Multiface z mala doplata do ww.kwoty.
no to w sumie i tak nie najgorzej, myślałem że to droższe jest:P
może jednak warto przemyśleć i odłożyć trochę kasy i w końcu kupić to co trzeba i "pracować" na legalnym sofcie... kurde uparłem się na tego Logica :P
Pozdrawiam!
- stevelukather
kurde uparłem się na tego Logica :P
Pozdrawiam!...
Ja tez,na kazdym sofcie cos tam mozna zrobic,ale do typowo produkcyjno-kompozycyjnych rzeczy uwazam ze Logic jest stworzony,gdzie za 3-4 tys.dostaniesz sekwencer z taka iloscia pluginow,no i Hammondem,Rhodesem Clavinetem D6 paroma synthami analogowymi i samplerem ktory czyta Akai Gigi itp sprawy,symulatorem wzmakow gitarowych i basowych,poglosem impulsowym?Co najwazniejsze ZERO OPOZNIEN przy graniu na wirtualach i symulatorach.
[addsig]
Pozdrawiam!...
Ja tez,na kazdym sofcie cos tam mozna zrobic,ale do typowo produkcyjno-kompozycyjnych rzeczy uwazam ze Logic jest stworzony,gdzie za 3-4 tys.dostaniesz sekwencer z taka iloscia pluginow,no i Hammondem,Rhodesem Clavinetem D6 paroma synthami analogowymi i samplerem ktory czyta Akai Gigi itp sprawy,symulatorem wzmakow gitarowych i basowych,poglosem impulsowym?Co najwazniejsze ZERO OPOZNIEN przy graniu na wirtualach i symulatorach.
[addsig]
...
no więc czas najwyższy zacząć oszczędzać

- stevelukather
no więc czas najwyższy zacząć oszczędzać

AMEN and OVER.
[addsig]
AMEN and OVER.
...
Ja tez jestem tym stanem zachwycony (zwłaszcza że używamy tego samego studio ze stevelukhater'm)

[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
1.Czy jest jakiś skrut klawiaturowy do transponowania nut midi o oktawe w duł lub w góre. Chodzi mi o logic 5.5.1
2.A co z wtyczkami vst w logic pro ? Czy mozna zainstalować wirtual gitarzyste stejnberga?
Andrzej G.
2.A co z wtyczkami vst w logic pro ? Czy mozna zainstalować wirtual gitarzyste stejnberga?
Andrzej G.
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO
...1.Czy jest jakiś skrut klawiaturowy do transponowania nut midi o oktawe w duł lub w góre. Chodzi mi o logic 5.5.1
Andrzej G.
W 5.5.1 takiego skrótu nie widać w spisie, odnośnie obsługi VST da się pod logiem pro otwierać wtyki VST dla mac za pomocą FXpansion VST to AU Plug-In
http://www.zzounds.com/item--FXPVSTAU
http://www.audiofactory.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=204
http://www.fxpansion.com/index.php?page=5&tab=22
Andrzej G.
W 5.5.1 takiego skrótu nie widać w spisie, odnośnie obsługi VST da się pod logiem pro otwierać wtyki VST dla mac za pomocą FXpansion VST to AU Plug-In
http://www.zzounds.com/item--FXPVSTAU
http://www.audiofactory.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=204
http://www.fxpansion.com/index.php?page=5&tab=22