Wysokie zużycie procesora

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
R.B.
Re: Wysokie zużycie procesora

Post autor: R.B. » poniedziałek 12 wrz 2005, 10:03

...Hmm szczerze mówiąc to jeszcze nic konkretnego nie zrobiłem a system jakby się ustabilizował?? Praktycznie jest dobrze. CZyżby potrzebne było mu uleżenie sę na nowym Formacie -głupie ,ale.....

A DMA sprawdzales czy masz uruchomione!
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » poniedziałek 12 wrz 2005, 11:09

......Hmm szczerze mówiąc to jeszcze nic konkretnego nie zrobiłem a system jakby się ustabilizował?? Praktycznie jest dobrze. CZyżby potrzebne było mu uleżenie sę na nowym Formacie -głupie ,ale.....

A DMA sprawdzales czy masz uruchomione!...

wygłąda to ta : Podst.kanał IDE mam właczony DMA (Ultra DMA tryb 5) w urządzeniu głównym i podrzędnym i .natomiast

w kanale pomocniczym IDE urządzenie głowne DMA (tryb 2) a urządzenie podrzędne PIO - może to należy zmienić na DMA. Nie znam się zbytnio na tych sprawach.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 12 wrz 2005, 15:13

Przed rozpoczeciem pracy wylacz absolutnie wszystkie niepotrzebne programy a szczegolnie AVAST antyvirus
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » poniedziałek 12 wrz 2005, 15:38

Zauważyłem jeszcze jedno dźwięk mocno przysiada tzn trzeszczy i staje się metaliczny jak kopiuję coś z płyty(naped DVD LG) na Dysk. Może problem rozwiąże jak już pobawię się z taśmami i wrócę do poprzedniej konmfiguracji.

ODPOWIEDZ