Cubase SX

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Czemisiu
Re: Cubase SX

Post autor: Czemisiu » wtorek 06 wrz 2005, 12:44

......to z wami jest zenada. jakbyscie nie mogli mi podac, napisac tej nowej wersji. na googlach nic nie ma madralo! jak znacie strone producenta cubase sx to podajcie. ...

Cze krzykaczu...

Prosz... http://www.audiofactory.pl/_steinberg/steinberg.html

Nara... ...

A! To polski dystrybutor. Zaraz moglbym przeczytac, 'czy jest cos po polsku'.

czbb

Post autor: czbb » wtorek 06 wrz 2005, 12:48

czyli 3.0 to najnowsza wersja tak? wyjasnijcie mi jeszcze czym sie rozni sx od sl?! a jest juz moze dostepna w sieci wersja 3.1 bo widzialem na stronie producenta: Cubase SX/SL 3.1 Update jetzt erhältlich-ale nie wiem co to znaczy bo nie kumam niemieckiego. a te programy do czego sluza:

Steinberg Media Solutions

Cubase System|2 >>

Cubase System|4 >>

Cubase

Steinberg Studio Case II >>

a wiecie moze czy istnieja jakies poradniki lub instrukcje tudziez przewodniki lub kursy w polskiej wersji jezykowej do reasona 3.0 i cubase sx 3.0? jak sa ( bo wiem ze do fl 5.0 sa takowe ) to prosze o link. z gory dzikuje! dopiero zaczynam bawic sie muzyka wiec szukam pomocy itd itp. w doborze programow itd itp. pozdro.

Zasil

Post autor: Zasil » wtorek 06 wrz 2005, 13:01

a wiecie moze czy istnieja jakies poradniki lub instrukcje tudziez przewodniki lub kursy w polskiej wersji jezykowej do reasona 3.0 i cubase sx 3.0? jak sa ( bo wiem ze do fl 5.0 sa takowe ) to prosze o link. z gory dzikuje! dopiero zaczynam bawic sie muzyka wiec szukam pomocy itd itp. w doborze programow itd itp. pozdro. ...

http://helion.pl/ksiazki/cubxst.htm

co prawda do poprzedniej wersji, ale na pewno się przyda

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » wtorek 06 wrz 2005, 13:03

jak dopiero rozpoczynasz przygode z muzyka, to zainteresuja sie cubase SE.. kosztuje mniej wiecej tyle ile FL..

roznice pomiedzy SX, a SL dla wszechpolaka sa wlasciwie niezauwazalne.. roznia sie iloscia insertow na tor audio, liczba dostepnych slotow vst i innymi pierdolami..

na stronie audiofactory - polskiego dystrybutora jest plik pdf porownujacy poszczegolne wersje cubase'a.. masz linka zebys nie musial juz szukac :)

http://www.audiofactory.pl/shared/porownanie.pdf
the Sun Personality

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 06 wrz 2005, 13:08

uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » wtorek 06 wrz 2005, 13:15

czym sie rozni cubase sx 3.0 od cubase sl 3.0? 3.0 to jest chyba najnowsza wersja tak?!...

Najnowsza wersja to 3.1.

Porownanie wersji le, se, sl, sx jest

tutaj

Hubi

czbb

Post autor: czbb » wtorek 06 wrz 2005, 13:43

bardzo wam wszystkim dziekuje za pomoc...naprawde. chyba jednak jako iz zaczynam sie dopiero w to bawic zaczne od pierwszego cubase sx...nie bede sie odrazu pchal w bardziej zaawansowane wersje...trzeba zaczac od podstaw :). jak rozkminie totalnie cubase sx ( pierwsza wersje ) to bede myslec nad sciagnieciem i zabawa w najnowszej wersji. a powiedzcie mi jeszcze czy acid 5.0 pro nadaje sie wogole do czegos? dobry jest to program?

Zasil

Post autor: Zasil » wtorek 06 wrz 2005, 13:49

a powiedzcie mi jeszcze czy acid 5.0 pro nadaje sie wogole do czegos? dobry jest to program?...

właśnie zrobiłem minę jak w pewnej reklamie, ale pewnie tego nie widać... ;)

ps. na tym forum staraj się nie pisać nic o ściąganiu softu, bo tu wszyscy chcą być legalni

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » wtorek 06 wrz 2005, 13:51

acid nie jest tak wszechstronny jak cubase.. nigdy mi sie nie podobal..
the Sun Personality

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » wtorek 06 wrz 2005, 13:57

chyba jednak jako iz zaczynam sie dopiero w to bawic zaczne od pierwszego cubase sx...nie bede sie odrazu pchal w bardziej zaawansowane wersje...trzeba zaczac od podstaw :). jak rozkminie totalnie cubase sx ( pierwsza wersje ) to bede myslec nad sciagnieciem i zabawa w najnowszej wersji.

SX jest najbardziej rozbudowana wersja Cubase, zatem zaczalbys od najbardziej zaawansowanej.

Hubi

ODPOWIEDZ