W jakich pomieszczeniach nagrywać ślady?
polonisto...! moze idz uczyc gramartyki bo wziaz nie doradziles koledze jak rozwiazac problem....moze ty go nie widzisz, slepy polonista...hm, a moze lubisz sie popisywac jaki ty to doswiadczony nie jestes ! i nic pozatym....nic....
Re: W jakich pomieszczeniach nagrywać ślady?
Oczywiście, że nie będę doradzał koledze, bo jak stwierdził to już wcześniej ktoś rozsądnie rozumujący- wszystko zależy od tego, co się chce uzyskać... ale Ty oczywiście tego nie rozumiesz i brniesz w swoje nędzne teoryjki... a ja - no cóż- po prostu nie mogę patrzeć na to, jak bzdurzysz na forum
Pozdrawiam!
Cyprio
P.S. koniec moich komentarzy- dalej pisz co chcesz, tylko pamiętaj- nie bredź i powstrzymaj się przed farmazonami
P.S.2. Zerknij na www.pwn.pl - mają tam niezły słownik, przyda Ci się- rozwinie Twoje horyzonty :)

Pozdrawiam!
Cyprio
P.S. koniec moich komentarzy- dalej pisz co chcesz, tylko pamiętaj- nie bredź i powstrzymaj się przed farmazonami

P.S.2. Zerknij na www.pwn.pl - mają tam niezły słownik, przyda Ci się- rozwinie Twoje horyzonty :)
aha- jak masz tak nędznie doradzać (że to przecież ciężkie granie i nawet nie trzeba grać równo
), to powstrzymaj się lepiej od jakichkolwiek komentarzy- oszczędzisz sobie wstydu

na szczescie muzyka z gatunku ciezszego nie jest tak wymagajaca jak ta popowa co do rownosci nagrania i przemyslenia aranzacji....oczywiscie zawsze mozesz dac maksa !
nadal podpisuje sie pod tym co napisalem....ale pamietaj daj z siebie wszystko...graj jak najrowniej !to normalne ...dziwe sie koledze ze odebral moje slowa jakbym nie wiedzial ze rownosc to podstawa ! ale w tej muzyce najwazniejsza jest energia - gralem metal i podone klimaty i w niej sprzedawalem siebie i zespol ! eksperymentuj z pomieszczeniami, nie idz prosta linia tylko sluchaj tego co nagrales i odpowiednio reaguj, jak czujesz ze poglos jest nie do wyeliminowania a nie chcesz go ! to czas by wytlumic pomieszczenie,podpowiem ci ze jak jedna scianke masz odbijajaco typu - cegla, druga powinna tlumic dzwiek !podloga i sufit powinna na przemian rozpraszac i tlumic. ale spokojnie nie od razu posluchasz ocenisz...poeksperymentuj , sluchaj...bas sprobuj nagrac nagraj tam gdzie wokal, gdzie bas tam lepiej tlumic.....ale eksperymentuj badz kreatywny, bo tak naprawde nie ma reguly na to gdzie dzwiek najlepiej zabrzmi masz byc zadowolony !
a odnosnie slownika to kazdemu sie on przyda ! wazniaku ! tobie jestem przekonany tez, "patrz na serce" hehe i zrozumiesz ze nie musze ci choldu oddawac ! nie jestes moim guru ! jestes tu po to, zeby chyba podzielic sie wiedza, ale ty lubisz widze milczec... wtedy kiedy powinienes sie ta wiedza dzielic, a krzyczysz kiedy widzisz okazje by pokazac co to nie potrafisz....ja juz wiecej nie umie przyznam sie ... czas na ciebie....
acha kolega wedlog mnie konkretnie sformuowal pytania ... nie bredz ze nie wiesz o co konkretnie mu chodzi...?
Pozdrowko polonisto
nadal podpisuje sie pod tym co napisalem....ale pamietaj daj z siebie wszystko...graj jak najrowniej !to normalne ...dziwe sie koledze ze odebral moje slowa jakbym nie wiedzial ze rownosc to podstawa ! ale w tej muzyce najwazniejsza jest energia - gralem metal i podone klimaty i w niej sprzedawalem siebie i zespol ! eksperymentuj z pomieszczeniami, nie idz prosta linia tylko sluchaj tego co nagrales i odpowiednio reaguj, jak czujesz ze poglos jest nie do wyeliminowania a nie chcesz go ! to czas by wytlumic pomieszczenie,podpowiem ci ze jak jedna scianke masz odbijajaco typu - cegla, druga powinna tlumic dzwiek !podloga i sufit powinna na przemian rozpraszac i tlumic. ale spokojnie nie od razu posluchasz ocenisz...poeksperymentuj , sluchaj...bas sprobuj nagrac nagraj tam gdzie wokal, gdzie bas tam lepiej tlumic.....ale eksperymentuj badz kreatywny, bo tak naprawde nie ma reguly na to gdzie dzwiek najlepiej zabrzmi masz byc zadowolony !
a odnosnie slownika to kazdemu sie on przyda ! wazniaku ! tobie jestem przekonany tez, "patrz na serce" hehe i zrozumiesz ze nie musze ci choldu oddawac ! nie jestes moim guru ! jestes tu po to, zeby chyba podzielic sie wiedza, ale ty lubisz widze milczec... wtedy kiedy powinienes sie ta wiedza dzielic, a krzyczysz kiedy widzisz okazje by pokazac co to nie potrafisz....ja juz wiecej nie umie przyznam sie ... czas na ciebie....
acha kolega wedlog mnie konkretnie sformuowal pytania ... nie bredz ze nie wiesz o co konkretnie mu chodzi...?
Pozdrowko polonisto

spokój!!!!
wcale nie skonkretyzował..mozna nagrywac w kiblu,studiu,stodole i na łące - kwestia tylko kto i co chce z tego uzyskac.....
a taka muzyka jest na tyle wymagajaca ze zamiast sie pytac o bzdury nalezy sie przejśc i zapytac ile kosztuje godzina w studio..............
myslcie ludzie - to nie boli(podobno....)
wcale nie skonkretyzował..mozna nagrywac w kiblu,studiu,stodole i na łące - kwestia tylko kto i co chce z tego uzyskac.....
a taka muzyka jest na tyle wymagajaca ze zamiast sie pytac o bzdury nalezy sie przejśc i zapytac ile kosztuje godzina w studio..............
myslcie ludzie - to nie boli(podobno....)
Davi, popełniłeś kilka błędów merytorycznych w swoich wypowiedziach (może dobrze myślisz, tylko nie potrafisz myśli przecinkami i kropkami poukładać...) i to TY nie potrafisz się do swojego błędu przyznać. Cyprio zwrócił Ci uwagę i powinieneś przyjąć to z pokorą a nie brnąć dalej, że jesteś niedoświadczony, ale wiesz lepiej. I Cyprio nie musiał nic więcej dodawać w temacie, bo WSZYSTKO już zostało powiedziane- nie ma żadnego na to pewniaka, trzeba eksperymentować. Wszystko zależy od wymagać producenta/realizatora/nagrywacza. I to koniec w temacie.
...phi...
shearly...tak przyznam sie, moglem dluzej pomyslec nad formulowaniem zdan...jestem spontaniczna osoba, cos tam umie, ale zdaje sobie sprawe,ze inny wiecej...napisalem to co mi przyszlo na mysl,odwolujac sie do problemu tego kolegi. przeciez tez eksperymentowalem i zrozumialem ze nie nalezy sie tego bac ! co do pokory poczulem ja kiedy sie odezwal kolega zauwazajac moj blad w mysleniu, ze "muzyka ciezsza nie wymaga takiej dokladnosci jak np popowa..."( nie o to do konca mi chodzilo - chyba o to ze emocje sa w niej wazniejsze , a rowno grac to podstawa !! bez dwoch zdan ! ) i juz mialem przepraszac za wprowadzenie w blad,oczywiscie metyforyczny, ale napisal za mam malutka glowe itd...on tez zrobil blad ! za to ty nie ! wiec teraz przyjmuje postawe pokory i przepraszam....w sumie to ten kolega z ktorym sie klucilem mial racje wypowiadajac sie...jednak wydawalo mi sie ze to za malo, dlatego chcialem byc bardziej szczegolowy...
Pozdrawiam z pokora bardziej doswiadczonych....:-( i tego kolege ktory probuje zmierzyc sie z trudnym doswiadczeniem jakim jest "realizacja...."i "akustyka"ale do odwaznych swiat nalerzy
Pozdrawiam z pokora bardziej doswiadczonych....:-( i tego kolege ktory probuje zmierzyc sie z trudnym doswiadczeniem jakim jest "realizacja...."i "akustyka"ale do odwaznych swiat nalerzy
metaforyczny - bo ktos znowu to zauwazy i zrobi z tego temat w EIS....sory ale nie jestem dobry z ortografii, duzo lepiej radze sobie komponujac spiewajac i realizujac...ale to nie znaczy ze musze milczec....trzeba widziec wazne !! i wazniejsze problemy typu ...( kup sobie slownik ortograficzny ) poruszane na tym forum, dlatego dzielmy sie nimi, a nie zachowujmy je tylko dla siebie...po to tu jestesmy,
...metaforyczny - bo ktos znowu to zauwazy i zrobi z tego temat w EIS....sory ale nie jestem dobry z ortografii, duzo lepiej radze sobie komponujac spiewajac i realizujac...ale to nie znaczy ze musze milczec...
Sęk w tym, iż wszystko co napisałeś na temat możnaby ująć w kilku zdaniach podzielonych przecinkami a zakończonych kropkami. Jeśli masz z tym problem i koniecznie chcesz o tym pogadać to musisz natychmiast zmienić forum. Tutaj nie miejsce na takie wywody i najwyraźniej zaczynasz urastać do miana trolla, co wcześniej mniej lub bardziej grzecznie próbowano Ci już uświadomić.
[addsig]
Sęk w tym, iż wszystko co napisałeś na temat możnaby ująć w kilku zdaniach podzielonych przecinkami a zakończonych kropkami. Jeśli masz z tym problem i koniecznie chcesz o tym pogadać to musisz natychmiast zmienić forum. Tutaj nie miejsce na takie wywody i najwyraźniej zaczynasz urastać do miana trolla, co wcześniej mniej lub bardziej grzecznie próbowano Ci już uświadomić.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
wydaje mi sie preceli ze, i ty sie czujesz madrym i odpowiedzialnym gospodazem tego forum...( czyzby rodzinka ) jakie wywody, zle mnie zrozumiano wlasciwie to nie jestem pewien juz teraz...czy to moja wina ? czy kogos kto ma mala wyobraznie ?...ale jestem na forum i powiedzialem co wiem ?