TL Audio Fat Man1 i zasilanie phantom
...mam mixer behringera. byc moze niedlugo go zmienie chociaz w sumienie jest taki zly jak go maluja pozyjemy zobaczymy. powracajac do pytania ktore zadalem powyzej. jakie rozwiazanie jest lepsze Fat1 + preamp lampowy czy Fat2...
Przeczytaj TUTAJ Co posałem o najmniejszym mikserze Behringera VS MACKIE ... moim zdaniem wpedzasz sie w koszty ... czy twoj Mikser posiada wejscie INSERT ? jaki model Behringera posiadasz ?
Przeczytaj TUTAJ Co posałem o najmniejszym mikserze Behringera VS MACKIE ... moim zdaniem wpedzasz sie w koszty ... czy twoj Mikser posiada wejscie INSERT ? jaki model Behringera posiadasz ?
Re: TL Audio Fat Man1 i zasilanie phantom
mam UB 1832 ma inserty na kazdy kanal mikrofonowy czyli 6.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
...mam UB 1832 ma inserty na kazdy kanal mikrofonowy czyli 6. ...
no to poco chcesz sie ładowac w koszty . Testowałem najmniejszego z UB , i porownywalem do MAckie , roznice były praktycznie nie zauwazalne a uwierz ze mackie ma naprawde dobre preampy o niebo lepsze niz FAT MAN , wiec skoro masz całkiem dobry mikser, i ma przyzwoite preampy mozesz korzystac TL -audio jako kompresora ,
no to poco chcesz sie ładowac w koszty . Testowałem najmniejszego z UB , i porownywalem do MAckie , roznice były praktycznie nie zauwazalne a uwierz ze mackie ma naprawde dobre preampy o niebo lepsze niz FAT MAN , wiec skoro masz całkiem dobry mikser, i ma przyzwoite preampy mozesz korzystac TL -audio jako kompresora ,
myslalem aby zainwestowac wsumnie nie sa to zbyt duze pieniadze w preamp lampowy czy to w jakis sposób poprawi brzminie?? czy ten wbudowany pream sprawdzi sie przy mikrofonie pojemnosciowym??
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
MACKIE dodam ze najtanszy z serji VLZ bije na głowe FAT MANA . z ta roznica ze FAT man posiada kompresor, ale preamp, sam w sobie jest cienki jak "" POL-SILVER "
niestety to prawda najmniejszy Mackie Vlz bije na głowe Grubasa , Gdy wyłączysz w TL AUDIO FAT-MAN kompresor i nagrasz wokal na sucho okaże sie ze wokal srednio ciekawie brzmi i wcale nie jest tłusty a raczej chudziutki :)
niestety to prawda najmniejszy Mackie Vlz bije na głowe Grubasa , Gdy wyłączysz w TL AUDIO FAT-MAN kompresor i nagrasz wokal na sucho okaże sie ze wokal srednio ciekawie brzmi i wcale nie jest tłusty a raczej chudziutki :)
...myslalem aby zainwestowac wsumnie nie sa to zbyt duze pieniadze w preamp lampowy czy to w jakis sposób poprawi brzminie?? czy ten wbudowany pream sprawdzi sie przy mikrofonie pojemnosciowym??...
widzisz , z lampami jest taka sprawa ze te tanie preampy sa naprawde srednio fajne . a te przyzwoite kosztuja jakies 3 X wiecej niz twoj Mikser , a sa i drozsze i to o wiele. Ale mozesz kupic mikrofon od razu z dedykowamym preampem lampowym.
widzisz , z lampami jest taka sprawa ze te tanie preampy sa naprawde srednio fajne . a te przyzwoite kosztuja jakies 3 X wiecej niz twoj Mikser , a sa i drozsze i to o wiele. Ale mozesz kupic mikrofon od razu z dedykowamym preampem lampowym.
Widzialem w pewnym sklepie internetowymmikrofon mxl do ktorego polecali ART Tube MP Studio. czy taki preamp jest znosny??
...Widzialem w pewnym sklepie internetowymmikrofon mxl do ktorego polecali ART Tube MP Studio. czy taki preamp jest znosny??...
poszukaj sobie postow na temat mikrofonow MXl - a potem sie zastanawiaj czy chcesz to kupic
poszukaj sobie postow na temat mikrofonow MXl - a potem sie zastanawiaj czy chcesz to kupic
moze tak - nie mam zbyt duzo kasy na pozadna pojemnosciowke a wiec narazie chodzi mi poglowie mxl. parametry ma przyzwoite. a brzmi tez nie najgorzej jak na taki prug cenowy
...moze tak - nie mam zbyt duzo kasy na pozadna pojemnosciowke a wiec narazie chodzi mi poglowie mxl. parametry ma przyzwoite. a brzmi tez nie najgorzej jak na taki prug cenowy ...
polecam Oktava - rosyjski mikrofon. nawet nie o klase tylko o dwie lepszy od MXL. a cena podobna .... tutaj
polecam Oktava - rosyjski mikrofon. nawet nie o klase tylko o dwie lepszy od MXL. a cena podobna .... tutaj