...
Pytanie jeszcze odnośnie adamów a7x... czy sądzicie że monitory tego typu sprawdzą się dobrze w dośc małym pomieszczeniu studyjnym? czy może lepsze będą monitory o mniejszej średnicy. Czytąłem gdzies że pod mniejsze pomieszczenie lepiej sprawdzają się monitory o mniejszej średnicy
...
Większośc ludzi odpowie, Ci na to pytanie w sposób, że niewłaściwe jest stosowanie większych monitorów do mniejszych pomieszczeń.
Ja Ci napiszę tak - ze wszystkim można sobie poradzić. Odpowiednie absorbery i będzie dobrze. Nie wiem o jak małym pomieszczeniu piszesz ale ja w różnych pomieszczeniach miałem przyjemność i wiem, że można na prawdę zdziałać cuda.
Kupując monitory "o mniejszej średnicy" na stałe się pozbędziesz niższych rejestrów i prawidłowego "kopa". Mając większe możesz zawsze użyć EQ na wyjściu interfejsu aby pozbyć się niskich częstotliwości z którymi Twoje pomieszczenie sobie nie poradzi. Po prostu .
Wtyczka Edison to tylko wtyczka do nagrywania i obrabiania jednej ścieżki. Jej obsługa jest mało intuicyjna. Żeby wyobrazić sobie funkcjonalność FL studio w obszarze nagrywania musiałbyś mieć porównanie z innym programem zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości.
U mnie to wygląda tak, że w przeciągu 2 godzin nagrywania mam nagranych około 20 ścieżek x (1 zwrotka + 2 zwrotka + refren), które w przeciągu następnych 2 godzin potne i posklejam w całość "oryginał" i dwa duble wybierając najlepsze wersje. W FL studio zajeło by mi to chyba 2 dni