Jaki interface do domu?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Zbynia
Re: Jaki interface do domu?

Post autor: Zbynia » piątek 21 wrz 2012, 23:25

Aksel chodzi mi o urzadzenia creative a nie kopiowanie swoich produktów :)

Obecnie to oni za wiele nie produkują prócz jakis tam mp3 nieudolnie kopiowanych

Szkoda bo mieli klasę i potencjał no i wypuścili kilka naprawdę świetnych produktów

dla mnie creative jest klasycznym przykładem jak firmę z potencjałem marką i świetnymi produkatmi można sprowadzić do poziomu nic nie znaczącego gówna

Awatar użytkownika
DJceber

Post autor: DJceber » sobota 22 wrz 2012, 16:19

Mi świetnie sprawdza się AKAI EIE Pro, polecam.
AKAI EIE Pro
MPD18
KRK Rokit 6 X2
Stanton M.207 (Inno Fader)
Stanton St.150
M-Audio Oxygen 88
Alesis Multimix 8 USB FX
MXL 990S

Awatar użytkownika
trancvission

Post autor: trancvission » niedziela 23 wrz 2012, 23:53

Jeszcze nie kupił.. może by tak opłaty pobierać na forum za doradztwo w tego typu tematach :D a przeceiż w każdym numerze Estrady i Studio, są tak świetnie prezentowane interfacy, na bocznych stronach, ja kiedy borykałem się z przesiadki Juli@ vs zewnętrzny, sugerowałem się właśnie reklamą serii scarlett, dzisiaj już bardziej rozwiniętą. Sam musisz wiedzieć czego szukać w interface, najpierw od środka, od mixeru , procesorów DSP, monitoringu, itp.. to jak z kobietą, też najpierw od środka, no dobra.. może złe porównanie ;D 
SoundLand

Awatar użytkownika
alan66

Post autor: alan66 » poniedziałek 07 sty 2013, 01:20

Przepraszam za podbicie banalnego i uciążliwego tematu.
Pisałem na kilku zagranicznych forach i gdy już myślałem że wybrałem coś dla siebie to spotkałem się tutaj z opinią o Rolandzie Quad;p I teraz mam dylemat;p
Biorę pod wuagę Rolanda Quad Capture (55) i Focusrite Scarlety 2i4. Podobna półka cenowa;)

Zależy mi na wejściach midi na keyboard. Gitary nie będę używał. Z początku mic tez nie ale za pół roku tak więc wchodzi w rachubę. Zależy mi na tym by miał możliwie dużą ilość wyjść. Moim marzeniem było tworzyć muzykę na system 5.1 ale wiem już że minimalnie to 6 wyjść. W żadnym tyle nie ma. Więc będę musiał zdzierżyć jeszcze ten stan przez chwilę, gdyż mój budżet to około 1000 zł.

Podejrzewam że wszyscy tu poprą Rolanda:) Mam rację?

Jest tylko jedna sprawa o której musze wspomnieć...  sprzęt będzie używany na nowym super szybkim komputerze (6 rdzeni, początkowo 32gb Ram potem 64) oraz na starym lapku (intel core duo 2,4 Ghz 4 gb ramu). Na lapku głównie po to by robić poprawki gdy tamten będzie zajęty na rendering.

Chciałem tylko prosić niewinnie, czy Roland czy Focus?

Pozdrawiam,
Alan.

Architekt, Grafik, Kompozytor

ODPOWIEDZ