...Nie twierdze że nie, bo przestałem w to wnikać. Dla mnie liczy się to, że wirtualny analog może sobie tylko pogwizdać, kiedy sprzętowy jego odpowiednik gra. Nie liczy się to jak to sie dziś odbywa i jak wydobywany jest dźwięk z komputerowego analogu. Liczy się, na ile to sie sprawdza, a na dzis sprawdza się kiepsko. Tak że teoria dotycząca fluktuacji, frustracji, czy laktacji niech sobie będzie bo tez jest ważna, ale nie dla muzka. Dla muzyka liczy się co usłyszy, a nie to że dany fizyk, programista, czy matematyk cos sobie stymuluje, lub czy ma akurat jakiś cykl
To po kiego grzyba przytaczasz argumenty tłumaczące rzekome różnice na bazie technologii o której nie masz zielonego pojęcia? Skoro i tak nie wiesz, co jest w środku, to nie pisz proszę bzdur o "stymulacjach".
Inna sprawa, że to TY twierdzisz, że sprawdza się kiepsko, ale znów jesteś w błędzie. Jest mnóstwo przykładów świetnie zrobionych emulacji instrumentów sprzętowych, które są niemal nie do odróżnienia w ślepym teście (słuchacze udzielają odpowiedzi ze średnio 50% trafnością). A jak te dźwięki trafią do miksu, to ewentualne niuanse kompletnie giną i absolutnie nikt nie jest w stanie tego usłyszeć.
Zresztą niepotrzebnie odgrzewasz tutaj stare i oklepane dyskusje, wątków o różnicach hardware/software były tu już dziesiątki, sprawa była już roztrząsana na niezliczone sposoby. Może skorzystaj z wyszukiwarki, a nie jak lamer po raz pięćdziesiąty odkrywaj Amerykę?...
1. To nie ja założyłem ten watek.
2. Ja nie porównuje, tylko w przeciwieństwie do Ciebie odpowiadam na pytania zadane w wątku.
3. Miks ze sprzetowych gratów, rozpozna kazdy kto choć trochę miał z tym do czynienia.
4. Robota na sprzecie jest o tyle lepsza, że - jak już wspomniałem - sprowadza się do zgrania ściezki i malej ingerencji, bo siedzi w miksie bez zająknięcia, ale o tym wiedzą jedynie ci, co na codzień zjadają na tym zęby.
5. Widac że jestes kumaty, więc proponuję..., weź chłopie zrób test z pomidorówką i wtedy pogadamy.
6. Podaj przykłady tych vst co to nie da się ich odróżnić od sprzetowych odpowiedników - jestem bardzo ciekawy. Może jakiś teścik sie zrobi i zapoda do analizy?
7. Ja nic nie odgrzewam, bo to o czym mówie jest oczywiste. Stwierdzam tylko stare jak świat fakty.
8. Co lepsze? Virus C, czy Virus na PC?