iPad + MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Juggernaut
Re: iPad + MIDI

Post autor: Juggernaut » piątek 15 cze 2012, 12:05

...
...
Nie działa. Tu są testy : http://iosmidi.com/devices/...

Te testy to można o sobie potłuc.
Mój Edirol PCR-A30 działa nie tylko w MIDI ale i AUDIO!
Brakuje mi tylko SPDiF we/wy, ale to już inna sprawa.
...

A mam pytanie do kolegi. Skoro działa MIDI i AUDIO to czy to znaczy, że można grać używając outputów z interface'u zamiast wyjścia minijack z ipada?

Udalo mi się podłączyć przez usb hub klawiaturę i interface na raz i da się tak grać używając outputów z interfejsu, ale ciekawi mi czy takie klawiatury z wbudowanym interfejsem też tak działają.

Chciałbym uzywać ipada na żywo, a idea grania z wyjścia słuchawkowego na przody nie do końca  wydaje mi się sensowna. Bujanie się z interfejsem i klawiaturą oddzielnie nie jest jakieś bardzo upierdliwe, ale sam Edirol, albo Behringer uma25s bardzo by wszystko ułatwił.

Bedę wdzięczny za podpowiedź.

Awatar użytkownika
Kubańczyk

Re: iPad + MIDI

Post autor: Kubańczyk » piątek 15 cze 2012, 13:47

...
...
...
Nie działa. Tu są testy : http://iosmidi.com/devices/...

Te testy to można o sobie potłuc.
Mój Edirol PCR-A30 działa nie tylko w MIDI ale i AUDIO!
Brakuje mi tylko SPDiF we/wy, ale to już inna sprawa.
...

A mam pytanie do kolegi. Skoro działa MIDI i AUDIO to czy to znaczy, że można grać używając outputów z interface'u zamiast wyjścia minijack z ipada?

Udalo mi się podłączyć przez usb hub klawiaturę i interface na raz i da się tak grać używając outputów z interfejsu, ale ciekawi mi czy takie klawiatury z wbudowanym interfejsem też tak działają.

Chciałbym uzywać ipada na żywo, a idea grania z wyjścia słuchawkowego na przody nie do końca  wydaje mi się sensowna. Bujanie się z interfejsem i klawiaturą oddzielnie nie jest jakieś bardzo upierdliwe, ale sam Edirol, albo Behringer uma25s bardzo by wszystko ułatwił.

Bedę wdzięczny za podpowiedź.

...

Tak - jasne, że gra - po prostu interface jest wbudowany w klawiren.

Niby genialne rozwiązanie, ale tak szczerze to już lepiej jak iPad był by wbudowany, czyli klawiatura z dockiem. A takich jest mało i nie mają profejsnonalnych I/O - jak na razie.

Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.

ODPOWIEDZ