PowerCore Compact czy Express

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
perfektsound
Re: PowerCore Compact czy Express

Post autor: perfektsound » wtorek 04 sty 2011, 19:21

...Dyskusja, dyskusją, fajnie, fajnie, a ja ciągle nie wiem czy Compact jest mocniejszy od Expressa Ja chcę kupić Powercore'a, głownie dla Master X5 i MD3 ( w przyszłości). Wydaje mi się że zakup Powercore'a jest lepszym rozwiązaniem niż zakup Finalizera.

Pytanie moje jest spowodowane, przyszłym rozwojem. Virusa już mam w wersji Desktop, więc nie potrzebuje emulatora , z resztą narazie mnie nie stać. Z tego co czytałem to UDY sa dobre do kompresorów pojedynczych, nie zaś do szerokopasmowych, a zależy mi na czymś dobrym na mix.

Arek...

Ano widzisz, i tak trzeba było zacząć od razu. Jeśli potrzebujesz Mastera X5 i MD3 to wiadomo że Powercore. Nie wiem czy zadałeś sobie trud żeby zajrzeć na stronę TC Electronic - widać że nie. Masz proste ćwiczenie z logiki: który ma większą moc? Czteroprocesorowy Express czy dwuprocesorowy Compact?:P

Z tej tabeli wynika że Express ma taką moc jak zwykły Powercore Firewire:

http://www.tcelectronic.com/PowerCoreComparison.asp#powercorecomparison

Wada: expres działa tylko w kompie stacjonarnym; compacta możesz przenosić ;)

W obu dostajesz za free mniejszą wersję Master X3.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Nivaya

Post autor: Nivaya » wtorek 04 sty 2011, 19:33

......Dyskusja, dyskusją, fajnie, fajnie, a ja ciągle nie wiem czy Compact jest mocniejszy od Expressa Ja chcę kupić Powercore'a, głownie dla Master X5 i MD3 ( w przyszłości). Wydaje mi się że zakup Powercore'a jest lepszym rozwiązaniem niż zakup Finalizera. Pytanie moje jest spowodowane, przyszłym rozwojem. Virusa już mam w wersji Desktop, więc nie potrzebuje emulatora , z resztą narazie mnie nie stać. Z tego co czytałem to UDY sa dobre do kompresorów pojedynczych, nie zaś do szerokopasmowych, a zależy mi na czymś dobrym na mix. Arek... 
Ano widzisz, i tak trzeba było zacząć od razu. Jeśli potrzebujesz Mastera X5 i MD3 to wiadomo że Powercore. Nie wiem czy zadałeś sobie trud żeby zajrzeć na stronę TC Electronic - widać że nie. Masz proste ćwiczenie z logiki: który ma większą moc? Czteroprocesorowy Express czy dwuprocesorowy Compact?:P
 ...

Fajnie, fajnie ale coś widzę że nie specjalnie czytasz ze zrozumieniem. COMPACT ma 3 procesory, express 4, a w przytoczonym przez ciebie linku nie ma ani słowa o o nim, więc nie możesz nic wywnioskować...

Zestawienie 2 vs 4 jest prostę, ale 2+1 vs 4 już nie, a o to pytam właśnie.

Nivaya

Post autor: Nivaya » wtorek 04 sty 2011, 19:36

.........Dyskusja, dyskusją, fajnie, fajnie, a ja ciągle nie wiem czy Compact jest mocniejszy od Expressa Ja chcę kupić Powercore'a, głownie dla Master X5 i MD3 ( w przyszłości). Wydaje mi się że zakup Powercore'a jest lepszym rozwiązaniem niż zakup Finalizera. Pytanie moje jest spowodowane, przyszłym rozwojem. Virusa już mam w wersji Desktop, więc nie potrzebuje emulatora , z resztą narazie mnie nie stać. Z tego co czytałem to UDY sa dobre do kompresorów pojedynczych, nie zaś do szerokopasmowych, a zależy mi na czymś dobrym na mix. Arek... 
 ...

Fajnie, fajnie ale coś widzę że nie specjalnie czytasz ze zrozumieniem. COMPACT ma 3 procesory, express 4, a w przytoczonym przez ciebie linku nie ma ani słowa o o nim, więc nie możesz nic wywnioskować...

Zestawienie 2 vs 4 jest prostę, ale 2+1 vs 4 już nie, a o to pytam właśnie. ...

PS. Stronę TC znam już na pamięć...

perfektsound

Post autor: perfektsound » wtorek 04 sty 2011, 22:32

............Dyskusja, dyskusją, fajnie, fajnie, a ja ciągle nie wiem czy Compact jest mocniejszy od Expressa Ja chcę kupić Powercore'a, głownie dla Master X5 i MD3 ( w przyszłości). Wydaje mi się że zakup Powercore'a jest lepszym rozwiązaniem niż zakup Finalizera. Pytanie moje jest spowodowane, przyszłym rozwojem. Virusa już mam w wersji Desktop, więc nie potrzebuje emulatora , z resztą narazie mnie nie stać. Z tego co czytałem to UDY sa dobre do kompresorów pojedynczych, nie zaś do szerokopasmowych, a zależy mi na czymś dobrym na mix. Arek... 
 ...

Zestawienie 2 vs 4 jest prostę, ale 2+1 vs 4 już nie, a o to pytam właśnie. ...

PS. Stronę TC znam już na pamięć......

OK, są trzy, ale czy trzy DSP? Mozesz wywnioskowac z wykresu tylko zamiast pyskować tutaj mozesz uprościć sobie ze Compact to jakby połowa Firewire.Masz tu watek na matce forów muzycznych:

http://www.gearslutz.com/board/music-computers/21838-tc-powercore-element-vs-tc-powercore-firewire.html

Tam tez wspomina sie Compacta, ze ma DSP szybsze niz wersja Elements. Zresztą, może popatrz po ebayu, pełne "duże" wersje Firewire (4 procesorowe) trafiają się czasem za psie pieniądze. Compact co prawda już dawno wyleciał z produkcji ale ponieważ dzieli architekturę z wciąż aktualnymi modelami, to wciąż obejmują go upgrady oprogramowania.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

ODPOWIEDZ