...Jak to jest że wyjście liniowe wzmacniacza gitarowego degraduje sygnał?
Przeciez to nie wyjscie liniowe degraduje sygnal, tylko wlasnie glosniki to robia! Sygnal na wyjsciu liniowym wzmacniacza gitarowego jest prawie taki sam, jak na wyjsciu glosnikowym - a z glosnika wlasnie wydobywa sie zdegradowany pasmowo i dynamcznie dzwiek!...
Hej
I dlatego tak pieknie gitarka gra przez ta glosnikowa degradacje bo wlasnie o to chodzi
Hej
Line out - degraduje sygnał?
Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010
Re: Line out - degraduje sygnał?
Im lepszy jest głośnik, tym gorzej brzmi na nim gitara, nawet na czystym brzmieniu. Mam takie perwersyjne doświadczenie. Podłączałem gitarę do różnych głośników oprócz pieca gitarowego, bo pieca nie mam na codzień. Więc najlepiej gra na głośnikach keyboardu (ma wejście), też nie źe na kolumienkach miniwieży z pojedynczymi głośnikami. Wczoraj podłączyłem dwugłośnikowe monitorki - i wtopa! To wogóle nie brzmi. Nawet trójpasmowa korekcja na mikserze nic nie jest w stanie poprawić. Spróbuję wpiąć multiefekt z symulacją głośników gitarowych, albo dorobię przełącznik na drugą parę kolumn - tych od miniwieży