Nagrywanie na kilku kartach dźwiękowych

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:
Re: Nagrywanie na kilku kartach dźwiękowych

Post autor: Soundscape » wtorek 22 sty 2008, 11:16

Nieprawda - mam w komputerze w swej pracowni SB Live 5.1 wraz z Live DriveII + SB Live + SB AWE64 Gold. (a więc trzy karty Creative) Lajwy działają na sterownikach KX. Jakoś to pracuje, na razie nie widzę problemów.
Co do nagrywania z różnych kart - eksperymentowałem kiedyś na Cakewalk Pro Audio 9 z różnymi kartami i "da rady", ale z czasem ścieżki się rozjeżdżają, niektórzy przesuwali je ręcznie co jakiś okres...
Oczywiście można eksperymentować, jeśli się ma wolny czas i mało pieniędzy...
...
A nie lepiej mieć jedną PORZĄDNĄ karte? (I wcale nie musi kosztować dużo.) Rozumiem dwie karty (nie działające naraz), ale trzy?

KYMY

Post autor: KYMY » wtorek 22 sty 2008, 11:40

...Nieprawda - mam w komputerze w swej pracowni SB Live 5.1 wraz z Live DriveII + SB Live + SB AWE64 Gold. (a więc trzy karty Creative) Lajwy działają na sterownikach KX. Jakoś to pracuje, na razie nie widzę problemów.
Co do nagrywania z różnych kart - eksperymentowałem kiedyś na Cakewalk Pro Audio 9 z różnymi kartami i "da rady", ale z czasem ścieżki się rozjeżdżają, niektórzy przesuwali je ręcznie co jakiś okres...
...
A nie lepiej mieć jedną PORZĄDNĄ karte? (I wcale nie musi kosztować dużo.) Rozumiem dwie karty (nie działające naraz), ale trzy? ...

Oczywiście że lepiej. Po prostu kiedyś robiłem doświadczenia i tak już zostało:)

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 22 sty 2008, 13:47

......zaden creative nie dziala poprawnie w duecie(szczegolnie na emu10k)

........

Nieprawda - mam w komputerze w swej pracowni SB Live 5.1 wraz z Live DriveII + SB Live + SB AWE64 Gold. (a więc trzy karty Creative) Lajwy działają na sterownikach KX. Jakoś to pracuje, na razie nie widzę problemów.
...
tobie sie udalo - setkom nie.....

Camal

Post autor: Camal » wtorek 22 sty 2008, 17:55

no dobra ;) przekonaliscie mnie ze 4 creativy to kłopot, ale mówicie ze maya tez be - to co nie jest be przy okolo 400 zł ? ;)

Camal

Post autor: Camal » wtorek 22 sty 2008, 18:51

noi nikt nie skomentował pomysłu zeby nagrywać na 1 kanale stereo 2 sciezki mono ;)

ODPOWIEDZ