MXL 990 + M-Audio Audio Buddy

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Tasiorowski
Re: MXL 990 + M-Audio Audio Buddy

Post autor: Tasiorowski » niedziela 06 sty 2008, 21:14

...Co do Compacta zgadzam sie ze to taki forumowy szlagierek, fakt parametrami podobne do xenyxów z tym ze compact bogatszy jest o RIAA co czasem ise bardzo przydaje.

Co Do Emu 1212 to bardzo dobra karta nie widze wiec powodów zeby jej nie polecac.
Oktava MK319 w tej klasie cenowej najlepszy mikrofon, łądnie siedzi w miksie, tez nie widze przeciwskazan by go nie polecac.

Wszystko bedzie brzmiec tak samo? mozna eksperymentowac podczas mixu, eksperymentowac z ustawieniami mikrofonów, etc, tylko wobraznia nas ogranicza...

Co Do MXL 770 i 990 / znam i miałem szybko sprzedałem starsznie dziadostwo... Obecnie Posiadam Oktavke mk319 i jestem z niej bardzo zadwolony, czasem nagrywam na Violet Dolly który tez mi sie podoba ale to inna półeczka.

Pozdrawiam....
1212 jest spoko, OCTAVA może i też, chociaż wszyscy sobie ją polecają tak samo jak wspomniane alesisy i budzi to moje wątpliwości na wstępie. A tak w ogóle, to jakie jest kryterium, że coś jest LEPSZE lub GORSZE ? dlaczego nie poleca się Y tylko X, bo X jest super bo.... a później się okazuje że to wielkie G.
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » poniedziałek 07 sty 2008, 01:02

jakie jest kryterium - hmmm... Kazdy z nas ma uszy i słyszy.
dalej idac, jakosc, wykonanie, funkcjonalnosc, przystepnosc cenowa i szereg innych aspektów. Ja wypowiadam sie jedynie na temat rzeczy które znam - Miałem 770 i 990 dlatego nei polecam bo szybciej sprzedałem niz kupiłem. Alesisy - tez ich nie lubie, nigdy nie polecałem;>
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 07 sty 2008, 08:46

generalnie kryterium jest wysoka jakosc dzwieku i wygoda pracy

mxl byl polecany bo na rynku nie bylo nic w tej cenie - byl mxl i dlugo dlugo nic

teraz jest wiecej tanich i lepszych mikrofonow - ale jak juz sie upierasz na mxl to niech to bedzie model 2001 - najlepszy jaki zrobili
cala reszta ma przewalona gore - jesli ktos lubi sie chlastac to niech kupuje ale tego nie da sie zniwelowac eq czy deeserem.....(mowa o wokalach oczywiscie - przy instrumentach moze byc calkiem spoko)

plusem soundcrafta jest nie tylko przedwzmacniacz ria ale rowniez drugie wyjscie na sluchawki i swietne rozwiazanie nagrywania sygnalu jak i we/wy symetryczne
co z tego ze beh oferuje podobne brzmienie jesli oferuje duzo gorsze mozliwosci podlaczenia(wygoda)
no na minus slaba jakosc tych soundcraftow choc z drugiej strony sporo osob je ma a chyba nie kazdy ma z nimi problem....

alesisy w swoim czasie to tez konkurencji nie mialy - teraz jest kilka modeli bijacych je na glowe - czasy sie zmieniaja ludzie wiec sie nie dziwcie ze sie zmieniaja polecane rzeczy

TeeR

Post autor: TeeR » poniedziałek 07 sty 2008, 16:20

alesisy w swoim czasie to tez konkurencji nie mialy - teraz jest kilka modeli bijacych je na glowe - czasy sie zmieniaja ludzie wiec sie nie dziwcie ze sie zmieniaja polecane rzeczy

A z ciekawości, jakież to? Oprócz KRK RP5.

ODPOWIEDZ