Alesis i|0 14 - problem
Mam windows XP. hm... coś słyszałem, że ta karta też ma jakieś problemy.. szukam karty, która bezproblemowo będzie mi działała z notebookiem, z UF7 i B4 na estradzie. Nie bedzie się nic przycinało.
- macandroll
Re: Alesis i|0 14 - problem
......
E-mu 1616?
Nie słyszałem. Tzn. o samej instalacji- to słyszałem, że coś tam niektórym sprawiło problemów.
Jedynie jak mówiłem ludzie trudzą się z mikserem w karcie i czasami słyszałem, albo że druga para WYJŚĆ szwankowała.
Ale reszta to wzór.
Poszukaj opini tutaj na forum.
PCMCIA jest zresztą o wiele wydajniejsze od fire-wire czy USB.
W karcie jest procesor DSP który odciąża CPU przy używaniu efektów z karty. Są jakie są, ale możliwość jest.
Do karty poza tym dołączona jest masa przydatnego softu.
I można kupic nowa za 1299zł.
Często problemy wynikaja z bałaganu w systemie, lub winy samego użytkownika. (nie piję do Ciebie) :)
Nie ma idealnych sprzętów.
Fire-wire sprawia mniej problemów od USB, ale Ty je napotkałeś. Nie ma jasnych reguł.
PCMCIA sprawia jeszcze mniej problemów. Zazwyczaj, ale nic nie wiadomo, dlatego lepiej wcześniej sprawdzić, zanim ją sie kupi.
Są jeszcze dobre karty m_audio 410 fire-wire- ale nie wiadomo czy u Ciebie te gniazdo nadaje sie do pracy audio.
W takim razie przejrzyj forum co do kart usb, firewire, pcmcia i poznasz typy użytkowników.
U góry jest wyszukiwarka.
E-mu 1616?
Nie słyszałem. Tzn. o samej instalacji- to słyszałem, że coś tam niektórym sprawiło problemów.
Jedynie jak mówiłem ludzie trudzą się z mikserem w karcie i czasami słyszałem, albo że druga para WYJŚĆ szwankowała.
Ale reszta to wzór.
Poszukaj opini tutaj na forum.
PCMCIA jest zresztą o wiele wydajniejsze od fire-wire czy USB.
W karcie jest procesor DSP który odciąża CPU przy używaniu efektów z karty. Są jakie są, ale możliwość jest.
Do karty poza tym dołączona jest masa przydatnego softu.
I można kupic nowa za 1299zł.
Często problemy wynikaja z bałaganu w systemie, lub winy samego użytkownika. (nie piję do Ciebie) :)
Nie ma idealnych sprzętów.
Fire-wire sprawia mniej problemów od USB, ale Ty je napotkałeś. Nie ma jasnych reguł.
PCMCIA sprawia jeszcze mniej problemów. Zazwyczaj, ale nic nie wiadomo, dlatego lepiej wcześniej sprawdzić, zanim ją sie kupi.
Są jeszcze dobre karty m_audio 410 fire-wire- ale nie wiadomo czy u Ciebie te gniazdo nadaje sie do pracy audio.
W takim razie przejrzyj forum co do kart usb, firewire, pcmcia i poznasz typy użytkowników.
U góry jest wyszukiwarka.
Muzyk, gitarzysta
hm.. a co myślisz o kupnie oryginalnego modułu rozszerzeń do mojej klawiatury UF7? Tyle, że ta karta jest na Usb.. ?
- macandroll
......
Nie znam tego modułu.
Może u Ciebie z USB będzie wszystko ok.
U mnie na laptopie wszystko śmiga - USB, FW i PCMCIA.
Znaczy czasem cos sie może zdarzyć, że potrzebny jest restart, ale to raczej wtedy z mojej winy, gdy nawłączam różnych niepotrzebnych rzeczy.
Nie znam tego modułu.
Znaczy czasem cos sie może zdarzyć, że potrzebny jest restart, ale to raczej wtedy z mojej winy, gdy nawłączam różnych niepotrzebnych rzeczy.
Muzyk, gitarzysta
- macandroll
......
Nie znam tego modułu.
Nie znam tego modułu.
Muzyk, gitarzysta
- macandroll
......
Nie znam tego modułu.
Nie znam tego modułu.
Muzyk, gitarzysta
- macandroll
......
Nie znam tego modułu.
Nie znam tego modułu.
Muzyk, gitarzysta
a jakiego masz lapka?? ja zainstaluje ta karte.. wlacze.. muzyka pogra z 10 sekund i karta przestaje odtwarzac.. nic nie slychac.. nie chcialbym miec ograniczonych mozliwosci przez tego zlomiastego LG.. bo ta karta alesis sama z siebie jest chyba dobra?
- macandroll
......
Mój laptop to Hp pavilion. Mam go ponad dwa lata i nadal dobrze śmiga.
Co do kart alesisa, to nie miałem.
Nie którzy narzekali na pierwszą serię, że preampy szumią, ale póxniej podobno się to poprawiło.
Mój laptop to Hp pavilion. Mam go ponad dwa lata i nadal dobrze śmiga.
Co do kart alesisa, to nie miałem.
Nie którzy narzekali na pierwszą serię, że preampy szumią, ale póxniej podobno się to poprawiło.
Muzyk, gitarzysta
Witam wszystkich,
Chciałbym podłączyć się do tematu, bo mam podobne problemu z kartą Alesis. Jest to model IO 26.
Otóż po zainstalowaniu karty (sterowniki ze strony producenta) i dokonaniu wymaganych zmian w panelu sterowania (dzwięki i urządzenia audio), karta nie odtwarza żadnych dzwięków.
Nic, totalna cisza !!
Co więc może być nie tak?? Czy ja popełniłem gdzieś błąd przy instalacji, czy też może mam wadliwy egzemplarz ?
Kartę zainstalowałem na laptopie Fujitsu Siemens (Certino duo 1,6 GH), poprzez dodatkową katrę firewire na PCMCIA. Kupując kartę firewire, pamiętałem ze nie może ona chodzić na cipsecie NEC`a wiec kupiłem na VIA.
Nie wiem co można jeszcze sprawdzić, czy zmienić, aby karta zaczęła wreszczie grać.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Dario2
Chciałbym podłączyć się do tematu, bo mam podobne problemu z kartą Alesis. Jest to model IO 26.
Otóż po zainstalowaniu karty (sterowniki ze strony producenta) i dokonaniu wymaganych zmian w panelu sterowania (dzwięki i urządzenia audio), karta nie odtwarza żadnych dzwięków.
Nic, totalna cisza !!
Co więc może być nie tak?? Czy ja popełniłem gdzieś błąd przy instalacji, czy też może mam wadliwy egzemplarz ?
Kartę zainstalowałem na laptopie Fujitsu Siemens (Certino duo 1,6 GH), poprzez dodatkową katrę firewire na PCMCIA. Kupując kartę firewire, pamiętałem ze nie może ona chodzić na cipsecie NEC`a wiec kupiłem na VIA.
Nie wiem co można jeszcze sprawdzić, czy zmienić, aby karta zaczęła wreszczie grać.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Dario2