Jaką klawiaturę sterującą?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
tom12333
Re: Jaką klawiaturę sterującą?

Post autor: tom12333 » sobota 15 gru 2007, 20:46

i jeszcze jedno pytanie: czy w czasie nagrywania ścieżek próbkami na komputerze występują jakieś opóźnienia czy można normalnie grać live? dogrywać do innych instrumentów nagranych już wcześniej na żywo?

Awatar użytkownika
tom12333

Post autor: tom12333 » sobota 15 gru 2007, 20:53

przy klawiaturze cme uf6

Awatar użytkownika
Pshemo1981

Post autor: Pshemo1981 » sobota 15 gru 2007, 22:42

Posiadam e-mu xboard 49 i jestem zadowolony jakosc przeciętna ale wliczając dodatkowy soft ktory jest w komplecie to prawdziwa rewelacja
Muzyk, kompozytor, aranżer - amator:)

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » niedziela 16 gru 2007, 00:18

...i jeszcze jedno pytanie: czy w czasie nagrywania ścieżek próbkami na komputerze występują jakieś opóźnienia czy można normalnie grać live? dogrywać do innych instrumentów nagranych już wcześniej na żywo?...
nie mam w tym aspekcie zadnych problemow -zreszta niby dlaczego by mialy byc... midi jest midi - niewiele zalezy tu od CME :)

Awatar użytkownika
tom12333

Post autor: tom12333 » niedziela 16 gru 2007, 10:02

......i jeszcze jedno pytanie: czy w czasie nagrywania ścieżek próbkami na komputerze występują jakieś opóźnienia czy można normalnie grać live? dogrywać do innych instrumentów nagranych już wcześniej na żywo?...
nie mam w tym aspekcie zadnych problemow -zreszta niby dlaczego by mialy byc... midi jest midi - niewiele zalezy tu od CME :)...
ale gdy np. ładuje wtyczki na komputerze i barwy na komputerze czy nie ma latencji takiej żeby uniemożliwiała gre na zywo?

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » niedziela 16 gru 2007, 10:21

.........i jeszcze jedno pytanie: czy w czasie nagrywania ścieżek próbkami na komputerze występują jakieś opóźnienia czy można normalnie grać live? dogrywać do innych instrumentów nagranych już wcześniej na żywo?...
nie mam w tym aspekcie zadnych problemow -zreszta niby dlaczego by mialy byc... midi jest midi - niewiele zalezy tu od CME :)...
ale gdy np. ładuje wtyczki na komputerze i barwy na komputerze czy nie ma latencji takiej żeby uniemożliwiała gre na zywo?
...

Niestety nie rozumiem... Latencja to co innego niż piszesz...
Czy chodzi o opóźnienie związane z wczytywaniem barw (np. sampli)? To bardzo zależy od programu i sposobu zorganizowania pracy.

Awatar użytkownika
tom12333

Post autor: tom12333 » niedziela 16 gru 2007, 10:31

............i jeszcze jedno pytanie: czy w czasie nagrywania ścieżek próbkami na komputerze występują jakieś opóźnienia czy można normalnie grać live? dogrywać do innych instrumentów nagranych już wcześniej na żywo?...
...

Niestety nie rozumiem... Latencja to co innego niż piszesz...
Czy chodzi o opóźnienie związane z wczytywaniem barw (np. sampli)? To bardzo zależy od programu i sposobu zorganizowania pracy. ...
chodzi mi o to że np. że na klawiaturze bede grał komunikaty będą wysyłane do komputera a w komputerze dopiero będę wybierał barwe którą mam np. na dysku i czy na odsłuchach będą jakieś opóźnienia?

Awatar użytkownika
tom12333

Post autor: tom12333 » niedziela 16 gru 2007, 10:33

chodzi mi o to że np. że na klawiaturze bede grał komunikaty będą wysyłane do komputera a w komputerze dopiero będę wybierał barwe którą mam np. na dysku i czy na odsłuchach będą jakieś opóźnienia?...
po grał powinien być przecinek;)

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » niedziela 16 gru 2007, 12:59

...chodzi mi o to że np. że na klawiaturze bede grał komunikaty będą wysyłane do komputera a w komputerze dopiero będę wybierał barwe którą mam np. na dysku i czy na odsłuchach będą jakieś opóźnienia?...

...

Nadal chyba nie do końca rozumiem rozumiem. Chodzi o zmianę barwy bez przerywania grania "live"?

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » niedziela 16 gru 2007, 13:08

......chodzi mi o to że np. że na klawiaturze bede grał komunikaty będą wysyłane do komputera a w komputerze dopiero będę wybierał barwe którą mam np. na dysku i czy na odsłuchach będą jakieś opóźnienia?...

...

Nadal chyba nie do końca rozumiem rozumiem. Chodzi o zmianę barwy bez przerywania grania "live"?

...
pewnie chodzi o latencę, która zależy od karty dźwiękowej i sterowników asio.

ODPOWIEDZ