...
a jaka inna karta bylaby dobra do tego celu?...
witam,też jestem nowy(na forum)i mam podobny problem.to co chcesz zrobić to połączyć kanały MIDI nie audio,więc niepotrzebujesz karty za 750zł z przetwornikiem ad/da-audio digital,digital audio,ale interfejsu midi-usb,jest ich mnóstwo,wpisz usb-midi interfejs.chcesz podpiąćdwa klawisze pod kompa,obydwamają midi in i midi out,potrzebujesz więc interfejsu z conajmniej dwoma wej i wyj midi,zobacz m-audio midisport2x2 lub każdy inny dwa in na dwa out,co do cubase to nigdy niepracowałem na software,dopiero teraz powoli zaczynam .szukam sekwencera na komp,jednak każdy program ma tysiące niepotrzebnych rzeczy obciążających mi lapa i gdzieśtam w tym wszystkim jest sekwencer midi-to czego chcesz używać.pamiętaj że na jednym kablu midi masz tylko 16 śladów,więc takie pudełko rozdziela ci w edytorze i przyporządkowywuje ślady jak chcesz i gdzie chcesz,możesz też jak w opisie podłączyć z jednego klawisza-midi thru kabelek do midi in na drugim jednak przy szeregowym midi komp niebędzie odbierać midi data czyli danych,lub powstaną problemy.musiałbyś wejść w system w klawiszach i poustawiać tam mnóstwo rzeczy,naprawdę lepiej kup sobie to małe pudełko...i cztery kable midi...