Dwa instrumenty MIDI do komputera

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
low.on.ice
Re: Dwa instrumenty MIDI do komputera

Post autor: low.on.ice » sobota 15 gru 2007, 13:25

......W Cubase możesz , co do karty nie mam pojęcia... na oko wydaje mi się że można , choć te outy wyglądają niepoważnie... może napisz mejla do tech supportu na stronie m-audio, albo zadzwoń do lokalnego dystrybutora
...
a jaka inna karta bylaby dobra do tego celu?...
witam,też jestem nowy(na forum)i mam podobny problem.to co chcesz zrobić to połączyć kanały MIDI nie audio,więc niepotrzebujesz karty za 750zł z przetwornikiem ad/da-audio digital,digital audio,ale interfejsu midi-usb,jest ich mnóstwo,wpisz usb-midi interfejs.chcesz podpiąćdwa klawisze pod kompa,obydwamają midi in i midi out,potrzebujesz więc interfejsu z conajmniej dwoma wej i wyj midi,zobacz m-audio midisport2x2 lub każdy inny dwa in na dwa out,co do cubase to nigdy niepracowałem na software,dopiero teraz powoli zaczynam .szukam sekwencera na komp,jednak każdy program ma tysiące niepotrzebnych rzeczy obciążających mi lapa i gdzieśtam w tym wszystkim jest sekwencer midi-to czego chcesz używać.pamiętaj że na jednym kablu midi masz tylko 16 śladów,więc takie pudełko rozdziela ci w edytorze i przyporządkowywuje ślady jak chcesz i gdzie chcesz,możesz też jak w opisie podłączyć z jednego klawisza-midi thru kabelek do midi in na drugim jednak przy szeregowym midi komp niebędzie odbierać midi data czyli danych,lub powstaną problemy.musiałbyś wejść w system w klawiszach i poustawiać tam mnóstwo rzeczy,naprawdę lepiej kup sobie to małe pudełko...i cztery kable midi...
,ups,też jestem nowy i chyba nmotałem z tym midi a wogóle to niedokońca wczytując się w twoje pytanie napisałem odpowiedz.przepraszam i już prostuję.gdybyś nagrywał audio na kompa potrzebowałbyś jednej z kart które są drogie...wszystko podłaczasz z klawiszy do pc przez midi,jezeli chcesz z każdego z klawiszy sterować każdym z vst to polecam wymieniony wcześniej interfejs usb-midi 2x2,w ten sposób bez problemów sobie posterujesz z gałki w ręce gałką na ekranie.aby audio poszło z kompa dwoma oddzielnymi śladami.tutaj ci niepomogę,niemam wiedzy,napewno jakaś karta jest potrzebna(te standardy w pc to jakaś paranoja),jednak poszukaj w komputerze ustawień karty mzycznej,lub skonfiguruj w cubase wysyłki audio z vst,może akurat masz jakąś możliwość puszczenia dzwięku na oddzielne tory,jeśli nie,niestety dobra karta muzyczna z virtualnym mikserem i dwoma wyj audio(stereo)lub 4 mono jest niezbędna.a napewno odciąży procesor.
co moog to żaden inny nie moog

ODPOWIEDZ