Korg x5D czy Roland RS 70?
...Korg X50 to fajny tylko ze drogawy:/ a roland xp 30 bedzie lepszy od korga x5D?...
Lepszy do czego? Tylko nie pisz już, że na chałturę, bo to mocno za mało.
[addsig]
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
- dyziodawid
Re: Korg x5D czy Roland RS 70?
...
człowieku ja nie jestem milionerem zeby kupować sobie sprzęty za 4000 albo 5000 szukam czegoś zeby dało się na tym zagrać na chałturze i zeby to brzmiało przyzwoicie.Tak do 2000 chciał bym kupic a nie jestem obeznany w tych sprawach bo moja przygoda z synthami dopiero sie zaczyna... a konkretnie chodziło mi o x5d i rs 70 czy to sie nada czy nie... ale juz wiem ze rs 70 to prawie jak większa zabawka i tylko ładnie wygląda...
Jestem muzykiem
...człowieku ja nie jestem milionerem zeby kupować sobie sprzęty za 4000 albo 5000 szukam czegoś zeby dało się na tym zagrać na chałturze i zeby to brzmiało przyzwoicie...
A napiszesz wreszcie co niby chcesz na tej chałturze grać i w jaki sposób, czy trzeba się nam udać do wróżki?
[addsig]
A napiszesz wreszcie co niby chcesz na tej chałturze grać i w jaki sposób, czy trzeba się nam udać do wróżki?
[addsig]
- dyziodawid
głównie brzmienia to by mogły być takie jak akordeony; ''stringi''; sax i jakies takie dyskotekowe dzwieki i pianinko. A chce grywac takie kawałki jak na weselach... biesiada i disco
Jestem muzykiem
...A chce grywac takie kawałki jak na weselach... biesiada i disco...
Czyli wszystko jedno co sobie kupisz. Czy to będzie Korg, czy Roland, Solton, Ensoniq, E-mu..., bo na wszystkich tych klawiszach grają po weselach i biesiadę, i disco, i inne toże. Ważne abyś się nauczył grać co chcesz, a to na czym zagrasz jest sprawą mocno wtórną. Póki co nie ma jeszcze sprzętu na którym znajdziesz info "for chałtura only"
.
[addsig]
Czyli wszystko jedno co sobie kupisz. Czy to będzie Korg, czy Roland, Solton, Ensoniq, E-mu..., bo na wszystkich tych klawiszach grają po weselach i biesiadę, i disco, i inne toże. Ważne abyś się nauczył grać co chcesz, a to na czym zagrasz jest sprawą mocno wtórną. Póki co nie ma jeszcze sprzętu na którym znajdziesz info "for chałtura only"

[addsig]
- dyziodawid
No tak wiadomo ze wazniejsze jest umiec zagrac niz miec niewiadomo jaki sprzęt... chciał bym po prostu coś w miare brzmiącego i nie starego...
Jestem muzykiem
...a konkretnie chodziło mi o x5d i rs 70...
Osobiście stawiam na Korga. RS jest prostszy w obsłudze, bardziej operacyjny ale daaleko mu brzmieniowo do tego pierwszego.
...i nie starego...
Choć Korg jest znaacznie starszy, to relatywnie oba są już stare
.
[addsig]
Osobiście stawiam na Korga. RS jest prostszy w obsłudze, bardziej operacyjny ale daaleko mu brzmieniowo do tego pierwszego.
...i nie starego...
Choć Korg jest znaacznie starszy, to relatywnie oba są już stare

[addsig]
- midishiner
No to Preceli właściwie wyłożył Ci kawę na ławę i ma rację. Jak podejrzewam nie jesteś za mocno w temacie, więc może jakiś keyboard?? Skoro chodzi o disco biesiadkę na żywca to może coś z rolandowskich E albo yamahowskich PSR???

Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
...Skoro chodzi o disco biesiadkę na żywca to może coś z rolandowskich E albo yamahowskich PSR???
...
Albo seria "samograji" Korg i..., praktycznie cała oparta jest brzmieniowo na silniku z modeli X.
[addsig]

Albo seria "samograji" Korg i..., praktycznie cała oparta jest brzmieniowo na silniku z modeli X.
[addsig]
- midishiner
......Skoro chodzi o disco biesiadkę na żywca to może coś z rolandowskich E albo yamahowskich PSR???
...
...
Otuż to, to chyba strzał w dziesiątkę - i3 łykasz za 1800,-
Pomyśl

...
Otuż to, to chyba strzał w dziesiątkę - i3 łykasz za 1800,-
Pomyśl
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009