Mikser za 500zł?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
ars
Re: Mikser za 500zł?

Post autor: ars » niedziela 06 maja 2007, 16:17

Fakt może gała wysiąść. U mnie szwankowała do tej pory tylko jedna -regulacja Monitors - tak gdzieś przy 1/4 rozkrecenia przeskakiwało na jeden głośnik i troche skwierczało , ale o dziwo naprawiłem ją , w zasadzie sama się naprawiła- jak?? przestałem jej używać i zacząłem katować gałkę Playback. Pomyślałem że co bede ja dobijał , niech dłużej pożyje - po jakimś czasie, ku mojemu zdziwieniu gałeczka przestała skakać , przestało też chrobotać , no porostu sama się naprawiła he. także niech to bedzie może wskazoowka dla tych którym ten potencjometr zaczyna siadać .Wystarczy wyłączyć Monitor pod gałką Playback i nią sterować poziom sygnału.
Peace :)...
Problem przeważnie jest po stronie kurzu który jakoś trafia w patencjometr i to powoduje takie trzaski i ogólnie problemy, znany problem z soundcraftem4. Widocznie odkurzyło ci się :)

Awatar użytkownika
Mr_Dudikov

Post autor: Mr_Dudikov » niedziela 06 maja 2007, 19:15

Witam! Chciałbym się wtrącić w temat (jeśli można). Podobnie jak sens, stoję przed kupnem mixera i też mam Audiophile'a 192, ale mixer potrzebuję do trochę innych zastosowań niż w jego przypadku. Chciałbym nagrywać przez mixer, 2 partie gitar naraz i/ewentualnie wokal. Czy C4 Soundcraft nadawałby się do tego?

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » czwartek 10 maja 2007, 09:14

dołączam się do pytania na temat Tapco blend 6, czy ktoś go miał i czy ktoś może go porównać z soundcrtaftem c4
pozdr!

ODPOWIEDZ