Komputer do nagrywania muzyki
- monophonic
Posiadam komputer z procesorem Pentium 4 2400 Ghz, 1,5 Gb 266 Ram Kingstone, płyta główna ASUS PB4533. Przy odpaleniu kilkunastu instrumentów Vsti, sampli - komputer nie daje sobie z tym rady. Pracuje na Cubase SX2.0. Zastanawiam się nad kupieniem nowego komputera, który swobodnie poradzi sobie z moimi zwariowanymi pomysłami na muzykę. Nie chcę się czuć ograniczony... Głównie pracuję na wtyczkach Vsti i w tym kierunku chciałbym się ukierunkować. Jaki komputer byłby idealny do takich zadań? Ma być to komputer pod system operacyjny Windows Xp..na komputer firmy Apple mnie nie stać.
Re: Komputer do nagrywania muzyki
PiotrK - dzieki za pozyteczne informację.
Szczerze mówiąc, w dalszym ciagu wertując temat tego laptopa to przydatne będzie odchudzenie tego laptopa, a co do ramu to udało mi się znaleść info na jakiejś niemieckiej stronie o możliwość zakupu 512 ram pod dokładnie ten typ Packard Bella. Co do Cubasa to wybór prosty, a mianowicie możliwość zakupu ksiażki z dokładną nauką programu. Jesli chodzi o mocniejszy komputer to mam upoatrzonego Apple http://www.zzounds.com/item--APLMB132 tutaj wchodzi w rachubę sprowadzenie ze stanówm ponad 1000 zł taniej! ale szczerze mówiąc mam mieszane odczucia w tej sprawie jesli chodzi o bespieczeństwo przesyłki i o ewentualny podatek.
Szczerze mówiąc, w dalszym ciagu wertując temat tego laptopa to przydatne będzie odchudzenie tego laptopa, a co do ramu to udało mi się znaleść info na jakiejś niemieckiej stronie o możliwość zakupu 512 ram pod dokładnie ten typ Packard Bella. Co do Cubasa to wybór prosty, a mianowicie możliwość zakupu ksiażki z dokładną nauką programu. Jesli chodzi o mocniejszy komputer to mam upoatrzonego Apple http://www.zzounds.com/item--APLMB132 tutaj wchodzi w rachubę sprowadzenie ze stanówm ponad 1000 zł taniej! ale szczerze mówiąc mam mieszane odczucia w tej sprawie jesli chodzi o bespieczeństwo przesyłki i o ewentualny podatek.